U trendu

Naslovne strane za subotu, 7. septembar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranicama izdanja za subotu pišu o poseti američkih senatora Srbiji, uspešnim srpskim košarkašima na Svetskom prvenstvu u Kini, odluci Ksenije Božović, saradnice ubijenog lidera Gradanjske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ (GI SDP) Olivera Ivanovića da pristupi Srpskoj listi i o drugim temama.

BLIC – Pod naslovom „Bagerima na utvrdjenje iz 14. veka“ list piše da je ugrožena tvrdjava Novo Brdo kod Prištine. „Pao Portoriko, neka se spremi Crvena furija“, o košarkaškom Svetskom prvenstvu i pobedi Srbije nad Portorikom.

ALO – List piše: „Gradi se nova zgrada Instituta za onkologiju“, navodi se da je u planu rekonstrukcija zgrade Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, kao i povećanje kapaciteta izgradnjom novog objekta. 

VEČERNJE NOVOSTI – Američki senatori o rešenju za Kosovo: „Obe strane moraju da se žrtvuju“. Akcija FBI: „Uhapšeni Srbi s 500 kilograma heroina“. List najavljuje večerašnju fudbalsku utakmicu reprezentacije – „Spektakl u Beogradu: Srbija – Portugalija. Napred orlovi“.

DANAS – List piše da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „pumpa“ statistiku: „Povišica mesec dana ranije da bi plata bila 500 evra“. Kosovski političari o odluci Ksenije Božović, saradnice Olivera Ivanovića, da pristupi Srpskoj listi: „SNS podstiče gaženje moralnih vrednosti“.

INFORMER – O poseti američkih senatora list piše pod naslovom „Albanci da popuste na Kosovu“. „Srbija ima drim-tim“, list piše o pobedama košarkaša na Svetskom prvenstvu u Kini.

KURIR – „Ako nema kompromisa onda ništa od rešenja za KIM“, list piše o sastanku američkih senatora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. „Zanzibarski narko-bos snabdevao Srbe kokainom“, list piše o akciji zaplene 800 kilograma kokaina kod Azorskih ostrva, u kojoj su uhapšena trojica Srba.

POLITIKA – Predsednik Srbije sa američkim senatorima o nastavku dijaloga Beograda i Prištine- „Obostranim ustupcima do velikog kompromisa“. „Nastavljamo tamo gde je Oliver stao“, intervju sa Ksenijom Božović.

SRPSKI TELEGRAF – List navodi da su ratni veterani zatražili od nadležnih organa Hrvatske da zabrane dolazak pojedinih srpskih pevača na muzički festival „Rujanfest“ koji se održava od 13. do 22. septembra  u Zagrebu.  „Smenite sve krimi tužioce“, list navodi da je republički javni tužilac Zagorka Dolovac sazvala sednicu nakon saznanja da su član Državnog veća tužilaca i njegove kolege slavili rodjendan sa ljudima povezanim sa trgovinom narkoticima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.