U trendu

Naslovne strane za subotu, 9. april 2022. godine

Beogradski dnevnici na naslovnim stranama za subotu 9. april 2022. godine najviše pažnje posvetili su analizi izbora, medjunarodnim odnosima i povećanju kamata na kredite.

ALO – O odluci lidera radikala Vojislava Šešelja da se povuče sa mesta predsednika stranke „Šešelj: Kraj! Povlačim se“.

BLIC- „Srbiji ukinute sankcije u vezi sa uvozom nafte“, o odluci Brisela o izuzeću Srbije iz obaveze primena sankcija koje se odnose na Rusiju. O odnosima opozicionih stranaka „Borba za novog lidera opozicije“. O ratu u Ukrajini „Nova faza rata, front se seli na istok“.

VEČERNJE NOVOSTI – O usvajanju rezolucije za isključivanje Rusije iz Saveta UN za ljudska prava „Četiri pretnje Beogradu pre glasanja u UN“. O povećanju referentne kamatne stope „Skuplje rate u sledećih posla godine. O opozicije „Rasipa im se većina koju nisu imali“. List piše i o odluci lidera radikala Vojislava Šešelja posle izbornog neuspeha te stranke „Šešelj odlazi sa čela SRS“.

DANAS – Analiza rezultata nedeljnih izbora za Beograd i Skupštinu Srbije „Vlast bez većine, opozicija bez vlasti“. O budućem delovanju glavnog protivkandidata Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima „Politička budućnost Zdravka Ponoša i dalje enigma“. List piše o optužbama na račun Ministarstva odbrane „Starešine vojnicima traže lozinke od ličnih mejl naloga“.

INFORMER – O ratu u Ukrajini i napadu u kojem je pogodjena železnička stanica gde je poginulo 50 civila „Strava i užas u Kramatorsku“. Pod naslovom „Drama“ list piše o tome da su lovci NATO-a pratili avion Er Srbibije na letu za Moskvu.

KURIR – Pod naslovom „Bez panike“ list piše da će rate kredita rasti minimalno. List piše kakvi su političari potrebni državi, navodeći da je zemlja pred velikim izazovima: „Srbija na prvom mestu“.

NOVA – Intervju sa liderom Stranke slobode i pravde Draganom Djilasom „Sa Vučićem razgovaram da bih zaštitio volju Beogradjana“. O sudbini Naftne industrije Srbije posle uvodjenja sankcija Rusiji koja je većinski vlasnik te kompanije „Nacionalizacija, prodaja strancima ili dogovor sa EU“.

POLITIKA – Centralna tema naslovne strane medjunarodni odnosi „Beograd izmedju mogućih sankcija Srbiji i Rusiji“. O ekonomskim temama „Moguć blagi rast kamata“. Povodom godišnjice odbrane granice tokom NATO agresije „Kako je počela bitka za Košare“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izložen pritiscima zbog stava prema Rusiji „Vučićeva životna bitka za spas Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.