U trendu

Naslovne strane za utorak, 1. oktobar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za utorak, 1. oktobar, pišu o izjavi francuskog predsednika Emanuela Makrona u Njujorku da želi da se angažuje u rešavanju kosovskog pitanja, o zabrani ulaska na Kosovo predstavnika Srbije, o kritici Fiskalnog saveta zbog najavljenog povećanja potrošnje za 2019. godinu.

ALO  –  „Na Vučićev predlog biće smenjeni i oni koji su se šlihtali strancima“ prenosi Alo uz spisak ministara koji će biti smenjeni. Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da će smeniti direktore škola zbog mućki sa ekskurzijama.

BLIC  –  „Makron se uključuje u dijalog o Kosovu“, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je za list da je francuski predsednik Emanuel Makron izjavio u Njujorku da će se posle izbora na Kosovu angažovati u dijalogu Beograda i Prištine. „Hoćemo pobedu, Grci nam večeras nisu braća“, igrači Crvene zvezde pred meč sa grčkim Olimpijakosom u Ligi šampiona.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Rampa, da bi pogurali ‘svoje’ Srbe“, o zabrani ulaska predstavnika Vlade Srbije koju je uvelo Ministarstvo spoljnih poslova Kosova. „Kamere mere brzinu od 15. januara“ na auto-putu Beograd-Niš.

DANAS  –  „Odoše pare za vojsku i kredite u ‘švajcarcima'“, kritika Fiskalnog saveta na predlog izmene budžeta za 2019. godinu kojim se povećava potrošnja za 50 milijardi dinara. „Ivanović: Tako kako je Djurić govorio o Oliveru ne govore prijatelji“, izjava Aleksandra Ivanovića, bratanca ubijeng Olivera Ivanovića.

INFORMER  –  O nosiocu liste „Sloboda“ na Kosovu Nenadu Rašiću koji u predizbornom spotu na albanskom jeziku poziva birače da se suprotstave „monstruoznoj politici Srpske liste“, list piše pod naslovom  „Djilasovci gori od Šiptara!“. Ističe i izjavu Patrijarha Irineja da će Milo Djukanović povući priznanje Kosova.

KURIR  –  Otkriva ko je Vladan Zagradjanin, glavni akter „Afere kofer“ i tvrdi da je to čovek koji iz senke vodi SPS, kontroliše sve  pare u stranci i završava poverljive poslove.

POLITIKA  –  „Od Nenada Rašića prave albanskog Komšića“, o kandidatu za premijera Kosova koji je u dva spota biračima obratio na albanskom jeziku. „Promena u Vladi Srbije biće tek posle izbora“, piše list.

SRPSKI TELEGRAF  –  O tajnoj analizi CIA – „Evropa se deli na tri dela, Srbija ulazi u Balkansku uniju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.