U trendu

Naslovne strane za utorak 16. avgust 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 16. avgust, pišu o očekivanjima pred sastanak delegacija Beograda i Prištine na najvišem nivou u Briselu, o objašnjenju selektora Svetislava Pešića zašto Miloš Teodosić nije pozvan u košarkašku reprezentaciju, protestu poljoprivrednika i o drugim temama.

ALO – List piše o masovnom ubistvu na Cetinju „Strah od krvne osvete“.

BLIC – O odluci selektora košarkaške reprezentacije Srbije Svetislava Pešića da Miloš Teodosić ne bude deo tima „Pešićeva istina o Teodosiću“. Tri dana nakon masakra na Cetinju „Ubica tajno sahranjen, a porodicu čuva policija“.

VEČERNJE NOVOSTI – Priština povlači sve opasnije poteze „Kurti oprema osmatračnice iznad Jarinja“. Predsednik obišao naoružanje iz domaćeg razvoja „‘Nora’ najveće snaga vojske“. Selektor Svetislav Pešić „Trenutno od Teodosića ima boljih“.

DANAS – Da li protest poljoprivrednika može da izazove bunt širih razmera usled nemaštine i korupcije „Država ne zna šta će sa siromašnim buntovnicima“. Rast cena u julu dostigao 12,8 odsto, a tek nas čeka efekat skuplje struje i gasa „Slabe šanse da inflacija uspori“.

INFORMER – List prenosi stavove predsednika Srbije Aleksandra Vučića pred sastanak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Briselu „Vučić: Pokušaću da sačuvam mir na Kosovu“.

KURIR – „Vučić: Nema tenzija zbog vlade, možda samo u glavama onih koji misle da treba da budu premijeri“, o očekivanju da predsednik Srbije odredi mandatara za sastav nove vlade.

NOVA – List otkriva da senatori predlažu novi zakon o zapadnom Balkanu „Američke sankcije za korumpirane političare i biznismene sa Balkana“. Selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić kaže „Emotivan smo narod, ‘puvamo’ se bez argumenata“.

POLITIKA – Vučić na predstavljanju novih proizvoda namenske industrije „Bez mnogo očekivanja od sastanka u Briselu“. Objavljena Šangajska lista za 2022. godinu „Univerzitet u Beogradu medju 500 najboljih na svetu“. Poslanik SNS-a Goran Vesić kaže „Sačuvaćemo životni standard gradjana“.

SRPSKI TELEGRAF – „S Norom medju 50 najjačih vojski“, izjava predsednika Srbije povodom naoružanja vojske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.