U trendu

Naslovne strane za utorak, 18. januar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za 18. januar pišu o referendumu za promenu Ustava, o teniseru Novaku Djokoviću, o epidemiji korona virusa i drugim temama.

BLIC – O odluci kojom je skraćeno vreme trajanja karantina „Za obolele sedam dana, za kontakte pet dana“. O ustavnim promenama o kojima je glasalo oko 30 odsto birača „Šta smo tačno izglasali na referendumu“.

ALO – List piše o istrazi povodom nestanka hrvatskog državljanina Mateja Periša u Beogradu „Slučaj Periš: Splićanki oduzet pasoš!“.

VEČERNJE NOVOSTI – Analitičari o minulom referendumu „Rezultat ne može da se preslika na snagu partija“. O odluci da nevakcinisani teniseri neće moći da učestvuju na turnirima „Novaku redom zatvaraju vrata, ne daju mu da postane broj jedan svih vremena“. Najmladji na meti omikrona: „Trećina obolelih su deca“.

DANAS – List piše da su glasanje za promenu Ustava obeležili mala izlaznost i neočekivani rezultat u najvećim gradovima „Rezultati referenduma prvi udarac autokratskoj vlasti“. List piše da će vakcinacija protiv kovid-19 verovatno biti uslov na svim grend slem turnirima do kraja sezone: „Sada od Novaka Djokovića sve zavisi“. Zdravstvenim radnicima u Kragujevcu stigla pomoć u iznosu od 10.000 dinara sa neobičnom porukom banke – „Vučić ‘iz svog džepa’ uplatio državnu pomoć lekarima“, čiše list.

INFORMER – O rezultatima glasanja na referendumu o promeni Ustava „Čiju to izbornu pobedu najavljuje referendum“. List piše o teniseru Novaku Djokoviću: „Vakcina ili kraj karijere“.

KURIR – List ocenjuje rezultate glasanja na referendumu o promeni ustava „Uspeh“. „Dritan ruši Krivokapića, nudi vladu bez DPS i DF“ – o političkim dešavanjima u Crnoj Gori.

NOVA – O rezultatima referenduma „Beograd, Novi Sad i Niš rekli ‘ne’ Vučiću“. O najavi radikalnijih protesta ukoliko ne budu prihvaćeni zahtevi ekoloških organizacija: „Posle blokada, sledi generalni štrajk zbog Rio Tinta“. List piše o manjku zdravstvenog osoblja: „Čim korona stane, sledi novi talas odlaska medicinara“.

POLITIKA – Uz tvrdnju da SAD mogu da nateraju kosovskog premijera Aljbina Kurtija da uradi bilo šta, naslov „Da li se Brisel krije iza Kurtija“. O deportaciji Novaka Djokovića iz Australije „Od ‘reketa broj jedan’ do ‘neprijatelja broj jedan'“. Različiti stavovi prema vraćanju djaka na redovnu nastavu „Pedijatri strepe od sudara korone i gripa u školama“.

SRPSKI TELEGRAF – List uz oznaku Ekskluzivno saznajemo, piše: „Vučić otkazao sastanke – Ljut na saradnike, biće smena“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.