U trendu

Naslovne strane za utorak 21. mart 2023. godine

Beogradski dnevnici na naslovnim stranama izdanja za utorak, 21. mart, pišu o poseti kineskog predsednika Rusiji, o odnosu snaga Mila Đukanovića i Jakova Milatovića pred drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori, kao i o odjecima sporazuma Beograda i Prištine u Ohridu.

ALO – „Milo konačno ide u penziju“, list piše o rezutatima prvog kruga predsedničkih izbora u Crnoj Gori.

BLIC – O rezultatu prvog kruga predsedničkih izbora u Crnoj Gori „Jakov šalje Mila u penziju“. List prenosi izjavu selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija „Nisam u svađi sa Džajićem“.

VEČERNJE NOVOSTI – O poruci ruskog predsednika Vladimira Putina kineskom kolegi Siju Đinpingu „Uvažavamo plan Kine za mir u Ukrajini“. O izborima u Crnoj Gori „Milov počasni krug na izborima 2. aprila, Jakov računa na 60 odsto glasova“.

DANAS – List prenosi ocenu specijalnog predstavnika Sjedinjenih Američkih Država Gabrijela Eskobara o validnosti sporazuma koji su u Ohridu prihvatili predsednik Srbije i premijer Kosova „Sa potpisom ili bez, sporazum obavezuje“. O zahtevu parlamentarnih i vanparlamentarnih stranaka za vanredne izbore „Pričom o manjem cenzusu vlast najavljuje izbore“.

INFORMER – List piše o izgradnji novih saobraćajnica „Srbija se gradi: Dobijamo novih 107 km autoputeva“.

KURIR – „Destruktivno“, o pozivima iz desničarske opozicije na blokadu zemlje zbog prihvatanja francusko-nemačkog sporazuma za Kosovo.

NOVA – O dogovoru iz Ohrida koji je postao deo Poglavlja 35 procesa sa EU „Brisel krči put ka priznanju Kosova bez potpisa“. List piše da je direktoru Elektroprivrede Srbije istekao status vršioca dužnosti „Tomašević nezakonito na čelu EPS-a“.

POLITIKA – O sastanku Sija Đinpinga i Vladimira Putina u Moskvi „Kina i Rusija brane međunarodni poredak“. O prvom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori „Neki novi ‘klinci’ za novu Crnu Goru“.

SRPSKI TELEGRAF – „Ministarka: Volim štikle al’ u vinogradu šetam gumenjake“, list prenosi izjavu ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar