U trendu

Naslovne strane za utorak, 22. oktobar 2019. godine

Dnevne novine za utorak, 22. oktobar na naslovnim stranama pišu o snabdevanju gasom iz Rusije i izgradnji „Balkanskog toka“, o sporazumima koji su potpisani tokom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji i o drugim temama.

ALO  –  List piše o članovima kosovske izborne komisije koji su pušteni sa bolničkog lečenja posle navoda o trovanju listićima koji su stigli poštom iz Srbije „Za lažno trovanje dobili po 5.000 evra“.

BLIC  –  „Gradjanima Srbije EU je i dalje bliža od Rusije“, o istraživanju javnog mnjenja o spoljnopolitičkim prioritetima gradjana. „Preti nam problem sa gasom“, o mogućnosti da od nove godine ne bude dotoka gasa iz Rusije preko Ukrajine jer nije postignut dogovor oko tranzita.

KURIR  –  „Teodorović dobio otkaz, pa nezakonito vraćen na posao“, list piše da je akademik Dušan Teodorović 1999. dobio otkaz na Saobraćajnom fakultetu jer je pet dana boravio u Americi a nije prijavio odsustvo nadležnima.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Gradićemo reaktor, ali ne nuklearku“, o sporazumu o izgradnji nuklearne elektrane koji su potpisale Srbija i Rusija.

DANAS  –  „Šta je Beba Popović u Vučićevoj Srbiji“, o ulozi saradnika Zorana Djindjića u aktuelnoj srpskoj politici. „Bastać: Svestan sam da mi deo javnosti neće verovati“, izjava predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća povodom carinskog prekršaja koji je počinio kada je pokušao da u Srbiju unese više novca nego što je zakonski dozvoljeno.

POLITIKA  –  „Bugarska počela gradnju gasovoda ‘Balkanski tok'“, o izgradnji dela gasovoda iz Bugarske do Srbije kojim će se transportovati ruski gas. „Razočaran sam zbog odluke EU o Skoplju i Tirani“, intervju ministra ekonomije Nemačke Petera Altmajera za taj list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.