U trendu

Naslovne strane za utorak 24. januar 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 24. januar 2023. godine najviše pišu o francusko-nemačkom predlogu za Kosovo, stavovima opozicije o toj temi, i podršci SNS-a predsedniku stranke Aleksandru Vučiću.

ALO – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o zahtevima Zapada po pitanju Kosova u tekstu pod naslovom „Sporazum ili sankcije“. „Novak s druge planete“, o nastupu tenisera Novaka Djokovića na turniru Australijan open.

BLIC – O prisustvu predsednika Srbije sednici vlade „Vučić traži jedinstvo u stranci i vladi“. List prenosi izjavu dobitnice NIN-ove nagrade za roman godine Danice Vukićević „Junakinja ne prodaje dušu za kikiriki“.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Zakleo sam se na Ustavu, čuvam mir i našu Srbiju“, prenose izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. O epidemiji morbila „Sad prete i zauške i rubeola“.

DANAS – O podršci stranačkih kolega predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću „‘Čopor’ brani Vučića od Vučićeve ostavke“. O stavovima opozicije povodom evropskog predloga za Kosovo „Najglasniji u osudi Boško Obradović“.

INFORMER – Izjava predsednika Srbije o pritiscima Zapada zbog Kosova „Prete nam najstrašnije“.

KURIR -„Dva scenarija“, list prenosi izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o zahtevima „velike petorke“ po pitanju Kosova.

NOVA – O ocenama francusko-nemačkog predloga koje je iznela opozicija „Kosovo u UN crvena linija“. „Stadione od 77 miliona evra grade firme bliske vlasti“, o tome kako se troši novac građana Srbije.

POLITIKA – List citira izjavu predsednika Srbije o predlogu za Kosovo „Evropski plan je postao novi pregovarački okvir“. O incidentu kod Leposavića u kojem je ranjen jedan Srbin „Albanski specijalci ranili Miljana u grudi“.

SRPSKI TELEGRAF – Pod naslovom „Vučić odlazi“ list se bavi zahtevima da predsednik Srbije napusti lidersku poziciju u stranci u skladu sa ustavnom obavezom, a prenosi i izjavu funkcionera SNS-a Darka Glišića da će to biti „kraj SNS“ ako se bude desilo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.