U trendu

Naslovne strane za utorak, 24. maj 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak, 24. maj 2022. godine pišu o odnosu Srbije prema ratu u Ukrajini, poseti predsednika Aleksandra Vučića gradilištu beogradskog metroa i ostalim političkim i društvenim temama.

ALO – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o predstojećem razgovoru s predsednikom Rusije „Vučić: Imam tri pitanja za Putina“.

BLIC – O poseti predsednika Srbije gradilištu „Vučić traži da metro ide preko ‘Prokopa'“. O petoro mladih koji se još vode kao nestali „Oni nikad nisu pronadjeni“. List navodi da je egzotična bolest sve bliža Srbiji „I za majmunske boginje kriv korona virus“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše da je ugrožena neutralnost Srbije zahtevima američkih zvaničnika „Amerikanci ruše naš treći put“. O zdravlju ruskog predsednika „Putinov rak i metastaze propagande“. U tekstu „Jajne ćelije kupovaćemo iz Španije“, navodi da je spreman ugovor koji će biti potpisan sa donorskom bankom.

DANAS – O zapošljavanju naprednjaka u Šapcu „Posao i za SNS batinaše sa mosta“. „Srbija osudila Rusiju iza zatvorenih vrata“, o deklaraciji koja je usvojena na samitu Jadransko-jonske inicijative u Tirani. Potpredsednik Novog sindikalnog policijskog saveza Milan Dumanović tvrdi „Država i dalje štiti Dijanu Hrkalović“.

INFORMER – O predstojećem telefonskom razgovoru Aleksandra Vučića sa ruskim predsednikom „Znam šta ću tražiti od Putina“. O dolasku nemačkog kancelara Olafa Šolca u Beograd 10. juna „Šolcova poslednja ponuda za Srbiju“.

KURIR – Pod naslovom „Principijelno“ list piše o izjavama predsednika Srbije povodom zahteva američkog ambasadora Kristofera Hila i predstojećeg razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom

NOVA – List piše o kaznenim merama Belorusiji „Uvodimo sankcije slabijem, a Rusiji gledamo kroz prste“. Profesor Fakulteta političkih nauka u penziji Čedomir Čupić govori o izbornim zloupotrebama „Kazna za kupovinu glasova treba da bude od tri do pet godina zatvora“. Roditelji školaraca besni „Školski izlet na Avalu košta 4.000 dinara“.

POLITIKA – Prenosi upozorenja sa skupa u Davosu i samita UN na Baliju „Svet srlja u propast“. O Vučićevom obilasku gradilišta metroa „Nijedan infrastrukturni projekat ne sme da stane“. O svedočenju bivšeg direktora policije na sudjenju bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala „Rebić: Mislio sam da je Papić obezbedjenje Stefanovića“.

SRPSKI TELEGRAF – „Putinova operacija Ledeni udar“, list piše o tome šta planira ruski predsednik. O slučaju masovne infekcije medju učenicima „Čak 137 učenika iste škole zaraženo norovirusom“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.