U trendu

Naslovne strane za utorak, 25. januar 2022. godine

Beogradski dnevnici na naslovnim stranama za utorak 25. januar prenose vest da je ovogodišnja dobitnica NIN-ove nagrade Milena Marković za roman-poemu „Deca“, a pišu i o saznanjima o pripremanom atentatu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i o aktivnostima opozicije pred aprilske izbore.

POLITIKA – Na naslovnoj strani povodom 118 godina lista, najava nekoliko intervjua. Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić kaže „Tradicija, istorija, jezik i kultura su naše ‘Arijadnino klupko'“. Glumica Ljiljana Blagojević „Ovde nije lako biti ni žena, ni muškarac“. Doktor Radmilo Janković „Namerno zaražavanje koronom je loša ideja“.

ALO – „Drugove spržila vodena para“, o pogibiji dvoje radnika u fabrici u Šimanovcima. List piše: „Vučića hoće da ubiju i zbog Kosova“, povodom informacije o pripremanju atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića

INFORMER – „Totalni rat oko kandidata“, piše list o dešavanjima u opoziciji. „Bajden na Rusiju šalje 50.000 vojnika“, zategnuta situacija na granici Ukrajine.

KURIR – Pod naslovom „Strašno“ list piše o pogibiji dvoje radnika u fabrici u Šimanovcima.

SRPSKI TELEGRAF – Dešavanja u opoziciji „Totalni rat u opoziciji“. List navodi da ekskluzivno otkriva: „Zvicerova mreža za atentat na Vučića“.

BLIC – List na naslovnoj strani piše „Deca roman 2021. Ninova nagrada Mileni Marković“. O optužnici protiv Dijane Hrkalović „Prikrivanje dokaza, nestali snimci i zaštita Eleza“. O izjavama zvaničnika da je za početak februara pripremano ubistvo predsednika države „Zvicer pripremao atentat na Vučića, ko je naručilac“. O opoziciji list piše „Kena osnovao ‘Srpsku levicu’, Djilas gura Ponoša, Jeremić misli da je Aleksić bolje rešenje“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Vučića vrebala dvojica pucača“, piše list. Omikron „desetkovao“ zdravstveni kadar „Na bolovanje otišlo dve hiljade medicinara“. O tome da je ocenjivanje radnika u državnoj upravi nerealno „Polovina ćata čisti odlikaši“.

DANAS – Ekonomski stručnjaci smatraju da podela para mladima nema ekonomsku već čisto predizbornu logiku „Vučić sa 100 evra plaća jednog po jednog birača“. O najavi da će biti nastavljeni protesti zbog istraživanja Rio Tinta „Savo Manojlović: Rok je istekao, pravdu tražimo na ulici“. O kandidaturi bivšeg načelnika Generalštaba za predsednika Srbije „Ponoš ima bolji rejting od Borisa Tadića i Saše Jankovića“.

NOVA – O odluci SSP, DS i NS o predsedničkom kandidatu „Do kraja nedelje rasplet: ili Ponoš ili krah koalicije“. O najavi atentata na predsednika Srbije „Ako je Vučić ugrožen hitno najuriti čelnike službi bezbednosti“. List piše da je Srbija daleko od nove buster doze „Četvrta doza vakcine samo za rizične grupe“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.