U trendu

Naslovne strane za utorak 26. jul 2022. godine

Beogradski dnevnici na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o najavi odlaska Aleksandra Vučića sa čela Srpske napredne stranke (SNS), o novoj vladi i poskupljenju struje na jesen.

ALO – List piše o proširenju istrage protiv narko bosa „Darko Šarić informacije iz BIA platio 50.000 evra“.

BLIC- List piše o reakcijama na izjave ambasadora SAD Kristofera Hila „Tri ključne Bajdenove poruke Srbiji“. O plasmanu atletičarke Ivane Vulete na sedmo mesto na svetskom prvenstvu „Kompjuter ‘presudio’ Ivani“.

VEČERNJE NOVOSTI – List prenosi izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića „Vučić jedini tražio da ide u Jasenovac“. O poskupljenju struje za domaćinstva „Veći račun za struju neće pre oktobra“.

DANAS – Novosadjanin Milorad Ljeskovac, kojem je privatno obezbedjenje tokom protesta u Novom Sadu klečalo na vratu kaže „Trebaće mi dugo da se psihički oporavim“. List navodi da advokat i funkcioner SNS mesečno dobija 90.000 dinara od Gamzigradske banje „Vladimiru Djukanoviću redovan honorar od državne bolnice“.

INFORMER – „Srbija na najboljem putu“, list piše o završetku izgradnje novog mosta na Savi. O trovanju turista u turskom letovalištu „Horor letovanje: Više od 100 Srba otrovano u Kušadasiju“.

KURIR – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Očekujem da nova vlada bude formirana sredinom avgusta“.

NOVA – O novoj najavi odlaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa čela SNS „Vučić moćan i bez stranke, naprednjaci ga mole da ne ode“. Piše i o uredbi Vlade Srbije, za koju ocenjuje da je napravljena isključivo da privuče ruske kompanije „Vlada daje pare firmama da zapošljavaju strance“.

POLITIKA – Prenosi izjavu predsednika Srbije o pojačanom pritisku zapada „Vlada po meri naroda, a ne po želji ambasadora“. Ocena Fiskalnog saveta „Trebalo bi zamrznuti zarade u EPS-u do kraja 2023. godine“.

SRPSKI TELEGRAF – O reakcijama iz Hrvatske na nameru predsednika Vučića da poseti Jasenovac „Hrvati ne mogu Vučiću da oproste pominjanje Jasenovca“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.