U trendu

Naslovne strane za utorak 28. mart 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o poskupljenjima namirnica u Srbiji i zlostavljanju devojčice i žene u beogradskom naselju Mirijevo.

ALO – „Jedva izvukli glavu s Prokletija“, o nesreći koju su doživeli srpski planinari u Albaniji.

BLIC – List piše da su vozačima počele da stižu kazne zbog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje „Kamere snimaju i ‘halo’ za volanom“. O zlostavljanju devojčice (8) u Beogradu „Umesto kreveca kada, umesto igračaka – đubre“.

VEČERNJE NOVOSTI – O štrajku u saobraćaju u Nemačkoj „Štrajk ukočio Nemačku“. List piše da je slučaj iz beogradskog naselja Mirijevo šokirao Srbiju „Osmogodišnju ćerku držao kao robinju“.

DANAS – „Stručnjaci podeljeni oko uticaja osiromašenog uranijuma na zdravlje“, piše list, povodom navoda ministarke zdravlja Danice Grujičić da je korišćenje nedozvoljene municije u NATO bombardovanju dovelo do većeg obolevanja od raka u Srbiji. „Akademska zajednica nespremna da roleriše odugovlačenje“, kaže profesor FPN Božidar Radenković o spornom doktoratu ministra Siniše Malog.

INFORMER – Povodom najave glavnog i odgovornog urednika tog lista Dragana Vučićevića da neće platiti odštetu zbog uvredljivih tvitova o drugim novinarima, iako u suprotnom sledi zatvorska kazna „Presuda Vučićeviću je presuda slobodi govora“.

KURIR – List piše o slučaju zanemarivanja deteta „Izopačeni um godinama držao ćerku kao roba“.

NOVA – „Vučićeva izjava o ‘bolu u desnoj ruci’ je ruganje“, kaže evroposlanica Zelenih Viola fon Kramon. „Mleko i jaja su šampioni poskupljenja“, o cenama na tržištu.

POLITIKA – „Zašto je luk skuplji od banana“, o cenama hrane. „Suprugu godinama zlostavljao, ćerku držao kao robinju“, o slučaju porodičnog nasilja u beogradskom naselju Mirijevo.

SRPSKI TELEGRAF – O protestima u Francuskoj, Nemačkoj i Belgiji zbog krize i inflacije „Gori Evropa“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar