U trendu

Naslovne strane za utorak, 29. oktobar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od utorka pišu o predlogu Nastavno-naučnog veća FON-a za izricanje javne osude ministru finansija Siniši Malom zbog „neakademskog ponašanja“ u spornom doktoratu, o otmici 13-godišnjeg dečaka u Staroj Pazovi i o visokom nivou zagadjenosti vazduha u gradovima Srbije, a najavljuju i posetu premijerke Ane Brnabić Kini početkom novembra.

ALO  –  „Oni su držali Petra u lancima s pištoljem na čelu“, o otmici dečaka u Staroj Pazovi. „Požari širom Srbije, narod se guši u dimu“, o zagadjenju vazduha i paljenju biljnih ostataka na njivama.

BLIC  –  O otmici 13-godišnjaka u Staroj Pazovi pod naslovom „Otac i sinovi organizovali otmicu dečaka“. O navodnim promenama u Vladi Srbije ukoliko SNS pobedi na predstojećim izborima u tekstu „Smena čeka čak 18 ministara, nije sigurna ni Ana Brnabić“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Partnerstvo sa Srbijom umesto pristupanja EU“ list piše da Francuska i Nemačka razmatraju nova pravila po kojima bi zemljama Zapadnog Balkana bile ponudjene odredjene pogodnosti ukoliko odustanu od punopravnog članstva u Uniji. O uzrocima visokog nivoa zagadjenosti vazduha u Srbiji u tekstu „Dišemo na škrge i zbog paljenja strnjike“.

DANAS  –  O odluci Nastavno-naučnog veća FON-a u vezi sa doktoratom ministra finansija Siniše Malog pod naslovom „Besmislena odluka profesora FON-a“. O proslavi 11. godišnjice Srpske napredne stranke u tekstu „Partijska mašinerija SNS okupirala državu“.

INFORMER  –  „On je prvi Srbin koji je komandovao sa S-400“, o oficiru koji je komandovao ruskim raketnim sistemom na vojnoj vežbi „Slovenski štit 2019“. O otmici dečaka u Staroj Pazovi list piše „Oteli Petra da bi namamili brata“.

KURIR  –  „Ratari pale strnjiku, zagadjuju vazduh, a niko ne odgovara“, list piše o uticaju paljenja strnjike u Srbiji na zadadjenje vazduha. „Ovde su dečaka držali u lancima“, o otmici u Staroj Pazovi.

POLITIKA  –  Pod naslovom „Ana Brnabić sa Si Djinpingom 4. novembra u Šangaju“ list navodi da će premijerka Srbije boraviti u zvaničnoj poseti Kini početkom novembra. „Propala opstrukcija Prištine i Londona“, o tome da će Savet bezbednosti UN raspravljati 31. oktobra o Kosovu i pored protivljenja Prištine i Velike Britanije.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Sruštite Sinišu i Nebojšu, slomićemo obe noge Vučiću“, list piše o Savezu za Srbiju (SzS).  „Grigorije pravi raskol u SPC“, kaže bivši šef Koordinacionog tela za Kosovo Nebojša Čović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.