U trendu

Naslovne strane za utorak 4. april 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak, 4. april 2023. godine pišu o početku procesa protiv vođa OVK u Hagu, o pobedi Jakova Milatovića na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, poseti predsednika Srbije Italiji, i o ostalim društvenim temama.

ALO – „Krvolocima sude zbog 102 ubistva“, o suđenju koje je počelo u Hagu protiv četvorice lidera Oslobodilačke vojske Kosova, među kojima je i bivši predsednik Kosova Hašim Tači. „Čekajući Putinovu osvetu“, nakon eksplozije u kafiću u Sankt Peterburgu.

BLIC – O novom predsedniku Crne Gore „Jakov juri 3:0 protv Mila“. Prenosi najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Naći ću nekog ko će da me nasledi“. O ATP listi „Mrtva trka Đokovića i Alkarasa“.

VEČERNJE NOVOSTI – O suđenju u Hagu „Sude Tačiju, a ne borbi OVK“. O glavnom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću koji treba da odsluži šest meseci zatvorske kazne zbog odbijanja da plati odštetu za uvrede koje je objavljivao taj list „Vučićević u zatvoru otpočeo štrajk glađu“.

DANAS – O ishodu predsedničkih izbora u Crnoj Gori „Beograd i Podgorica – otopljavanje ili distanca“. O početku suđenja bivšim čelnicima OVK za zločine na Kosovu „Tužilaštvo spremilo 312 svedoka protiv Hašima Tačija“.

INFORMER – „Milo nestaje sa političke scene“, piše list nakon što je na izborima za predsednika Crne Gore pobedio Jakov Milatović. O odlasku vlasnika tog lista Dragana Vučićevića na izdržavanje zatvorske kazne u tekstu „Štrajk glađu“.

KURIR – U tekstu „Šta čeka Crnu Goru“, o novom predsedniku te države Jakovu Milatoviću i odlasku Mila Đukanovića posle više decenija na vlasti. Pod naslovom „Bez milosti“, list piše o suđenju vođama Oslobodilačke vojske Kosova u Hagu.

NOVA – O političkoj sceni u Srbiji posle predsedničkih izbora u Crnoj Gori „U Srbiji Jakova ni na vidiku“. List piše o tome kako je radio i postupao viši tužilac Nenad Stefanović kao zamenik u Trećem Osnovnom javnom tužilaštvu „Zastarevanje i nepostupanje preporuka za mesto šefa.

POLITIKA – O početku suđenja za zločine OVK „Tačijeve žrtve spremne su da svedoče“. O razgovoru Aleksandra Vučića sa premijerkom Italije Đorđom Meloni „Italija je za Srbiju jedan od najvažnijih partnera“. O glavnom uredniku Informera „Vučićević u zatvoru započeo štrajk glađu“.

SRPSKI TELEGRAF – „Smanjićemo gužve na granicama za grčko more“, prenosi list izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Putinova tajna služba raznela Prigožinovog čoveka“, piše list o ubistvu ruskog novinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.