U trendu

Nastavljeno dogasavanje u Vinci, vazduh u BG odličan

BEOGRAD – Požar na deponiji u Vinči je i dalje dubinskog karaktera, a beli dim prisutan u osetno manjoj meri, dok je kvalitet vazduha u Beogradu ocenjen kao odličan, saopštio je sinoć Sekretarijat za zaštitu životne sredine.

Na osnovu dobijenih izveštaja od Beo čiste energije, Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd tokom jučerašnjeg dana je nastavljeno sa dogašivanjem požara na deponiji, a u aktivnostima dogašavanja učestvovali su Beo čista energija i vatrogasna jedinica.

Radnoj grupi kriznog štaba predstavljen je akcioni plan za nastavak dogašavanja požara za naredne dane, a na prostoru gradske deponije Vinča angažovano je jedno vatrogasno vozilo sa 4 vatrogasca-spasioca.
Prema podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje kvalitet vazduha od 8 do 20 časova u Beogradu ocenjen je kao odličan, a građanima se savetuje da ukoliko osete prisustvo dima u vazduhu zatvore prozore i izbegavaju boravak na otvorenom prostoru.

Informacije o trenutnom kvalitetu vazduha kao i preporuke za ponašanje opšte populacije, ali i posebno osetljivih grupa, dostupne su na internet stranici www.beoeko.com

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar