NDNV: Predstavnici NDNV-a izloženi novom talasu pretnji, država toleriše nasilje

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da su predstavnici tog udruženja ponovo izloženi „talasu etiketiranja i crtanju mete na čelo“ i ocenilo da država toileriše nasilje nad novinarima i medijskim radnicima.

„Izvršni direktor NDNV-a Veljko Milić je na jednom sajtu, koji je već ranije napadao naše novinare i saradnike, označen kao ‘djavolji advokat’ koji tuži ‘patriote’, i koji je aktivan u NDNV-u ‘koji je separatistička organizacija’. Osudjujemo i objave Gorana Davidovića, vodje zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj, koji na društvenim mrežama direktno targetira programskog direktora NDNV-a Dinka Gruhonjića kao neprijatelja Srbije“, naveo je NDNV u saopštenju.

Ocenili su da takve laži i napadi samo služe kao podstrek onima koji profesionalizam vide kao problem i koji takvim korišćenjem javnog prostora podstiču mržnju i nasilje.

„NDNV neće dozvoliti dalje narušavanje ugleda naših saradnika i same organizacije i preduzeće odgovarajuće pravne korake kako bi svi oni koji rade sa našim udruženjem bili zaštićeni od ovakvih napada“, poručuje se u saopštenju.

NDNV je upozorio nadležne organe u Srbiji da ćutanjem na otvorene fašističke pretnje novinarima i drugim javnim ličnostima u zemlji zapravo „omogućavaju eskalaciju nasilja u društvu čije razmere mogu da budu nesagledive“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.