U trendu

Ne sedajte za volan bez preke potrebe!

I danas se očekuje intenzivniji saobraćaj na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Bugarskoj i Mekedoniji, navode iz Auto Moto Saveza Srbije. Vozačima savetuju opreznu vožnju zbog mokrih kolovoza.

Prema prognozama RHMZ, danas će biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar umeren i jak, severozapadni, uveče u slabljenju. Najviša temperatura od 22 do 27 °C.

„Vozači danas treba da budu oprezni zbog mokrih i klizavih kolovoza, zbog kiše koju najavljuju meteorolozi. Prelazak na mokre kolovoze je opasan, posebno ukoliko brzina nije prilagođena ili se ne nalazite na bezbednoj udaljenosti od vozila ispred vašeg. Usporena vožnja moguća je i na deonicama gde se izvode radovi“, ističu iz AMSS.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama. A prema poslednjim podacima Prema informacijama Uprave granične policije u 7.30 časova, zadržavanje na graničnom prelazu Horgoš, za teretna motorna vozila, na izlazu je 120 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

U zajedničkoj akciji MUP RS i AMSS postavljene su nove Web kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom.

„Web kamere, koje u svakom trenutku možete pogledati na internet platformi AMSS, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza.Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo“, navode iz AMSS.

JP Putevi Srbije upozoravaju vozače da obrate pažnju i na radove koji se izvode:

Od 00.00 do 04.00 časova, izvodiće se radovi na montaži nove portalne konstrukcije, na delu auto-puta kod petlje „Hitna pomoć“, u smeru Beograd-Šid. Za vreme izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvorene srednja (vozna) i krajnja desna (zaustavna) saobraćajna traka.

Od 19.07.2018.godine do 25.07.2018.godine, izvodiće se radovi na obeležavanju poprečnih oznaka na kolovozu, na deonici petlja Orlovača – Lazarevac.U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
*Odlaže se izvođenje radova na sanaciji mosta kod petlje Paraćin. Saobraćaj se odvija normalno. Javnost će biti blagovremeno informisana o nastavku radova na navedenoj deonici.

Izvode se radovi na izgradnji mosta preko Žitkovačkih bara, na deonici Vukanja-Alesinac, na teritoriji opštine Aleksinac. Za vreme izvođenja radova, režim saobraćaja će biti izmenjen tako što će vozila preko 3,5t biti preusmerena na alternativne putne pravce, dok će se vozila ispod 3,5t kretati privremenim saobraćajnicama. Radovi će se izvoditi do 28.09.2018.godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

*Od 19.07.2018. godine, od 12.00 časova, na snazi će biti obustava saobraćaja na deonici Lučani – Guča, za sva vozila, zbog radova na lokalitetu Liska stena. Celokupan saobraćaj će biti preusmeren na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.Radovi će se izvoditi do 15.11.2018. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

(Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar