Nedelja na Sava Promenadi – dan za uživanje za sve generacije

BEOGRAD – Na Savi Promenadi u nedelju, 9. septembra, biće organizovane četiri manifestacije za sve generacije.

Program na jednom od omiljenih beogradskih šetališta počinje u 10 sati sa Sava Port Global Festom, manifestacija na kojoj će zemlje učesnice predstaviti svoje tradicionalne suvenire, hranu, nošnje i razne ručne radove.

Posetioci mogu da uživaju u igri, pesmi i dobrom raspoloženju dok upoznaju tradiciju i kulturu Pakistana, Tunisa, Indonezije, Ukrajine i drugih zemalja.

Od 17 časova, zemlje učesnice će se predstaviti kroz svoje igre, pesme, muziku i poeziju, a program će zatvoriti poznata muzička grupa „Legende“, koncertom koji je planiran za 21 čas, najavila je kompanija „Belgrade Waterfront“.

Za sve ljubitelje biciklizma i zagovornike aktivnog načina života, u 11 časova počinje 13. „Bike fest“, koji će na Sava Promenadi u okviru međunarodnog projekta „Bike for Europe“ okupiti bicikliste koji na putu od Soluna do Beča prolaze i kroz srpsku prestonicu.

Cilj karavana, kojim se obeležava početak Evropske nedelje sporta 23. septembra, je promovisanje sportskog života i jačanje svesti o značaju vožnje bicikla.

Omiljeni dvotočkaši su tema i treće manifestacije – ali oni motorizovani.

U saradnji sa Moto Platz-om i Mini klubom, Društvo starosedelaca i ljubitelja Savamala od 18 časova organizuje „Savamalu na dva točka“, izložbu custom motora – unikatnih i autentičnih remek dela na točkovima.

Motocikli će biti predstavljeni u delu Sava Promenade kod murala, a atmosferu će upotpuniti i nastupi muzičara.

Popodne će biti posvećeno najmlađim Beograđanima i njihovim gostima, koji će, koristeći preostale letnje dane, imati priliku da se na drugom velikom BrainOBrain dečijem festivalu zabavljaju sa vršnjacima, učestvuju u kreativnim radionicama i uživaju u sportskim animacijama i nastupima kulturno-umetničkih društava, kao i hora Dečjeg kulturnog centra Beograd.

U periodu od 16 do 22 časa, Sava Promenada biće pozornica za nastupe mađioničara, pozorišnih glumaca, klovnova i animatora, te maskota kao što su Patrolne šape, Maša i medved i Diznijevi junaci.

Jedan od počasnih gostiju festivala biće naša proslavljena glumica Branka Veselinović, a tu će biti i mladi dečiji glumac Petar Novićević.

Program će zatvoriti spektakularni vatromet.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.