U trendu

Nedim Sejdinović podneo ostavku na mesto predsednika NDNV-a

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović podneo je danas ostavku na to mesto, uz obrazloženje da to čini iz ličnih razloga, a ne zbog pretnji kojima je ponovo učestalo izložen u prethodnih nekoliko dana.

„Činjenica da se bezmalo 15 godina nalazim na raznim rukovodećim položajima u NDNV-u, kao i da su protekle godine za novinarska i medijska udruženja, u borbi za medijske slobode, ali i za sopstveni opstanak, bile veoma naporne i traumatične – govori dovoljno sama po sebi“, naveo je Sejdinović u tekstu ostavke koji je prosledio medijima.

Dodao je da njegova ostavka nema veze sa najnovijim talasom pretnji i uvreda kojima je ovih dana izložen.

„Siguran sam da ću i u budućnosti biti meta mržnje i verbalnog nasilja, jer je to sastavni deo posla kojim se bavimo u ovim nesrećnim vremenima“, naveo je Sejdinović, koji je na čelu NDNV-a bio od aprila 2016. godine.

Dodao je da njegova ostavka „nije loša vest“ ni za njega lično ni za NDNV.

„Uskoro će naše udruženje, o čemu ćete biti obavešteni, imati skupštinu na kojoj će biti usvojen novi statut i izabrani novi organi upravljanja, a u toku je i rad na izradi strateškog plana, koji će dugoročno odrediti ciljeve i metode budućeg delovanja udruženja. Kao što sam rekao pre par meseci na proslavi 29. rodjendana NDNV-a, došlo je vreme da nove generacije novinara i saradnika preuzmu upravljanje udruženjem, a da mi – nešto iskusniji – budemo sa njima i uz njih“, poručio je Sejdinović.

Dodao je da je „ponosan“ što je doprineo tome da je stasala sjajna ekipa mladih novinara, članova i saradnika NDNV-a, koji će znati da se nose sa brojnim izazovima.

Najavio je da će svoju profesionalnu karijeru nastaviti u NDNV-u.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.