U trendu

Nema kiše i mraza, evo do kada će nas grejati sunce

U Srbiji će danas jutro biti hladno, ponegde slab prizemni mraz i magla ili niska oblačnost, a danju pretežno sunčano i toplije.

Vetar u većem delu slab, zapadni, u planinskim predelima istocne Srbije umeren do jak, tokom dana u slabljenju, saopštio je Republički hidrometerorološki zavod.

Najniža temperatura od 1 do 7 C, najviša od 16 do 19 stepeni.

U Beogradu će jutro biti hladno, u pojedinim delovima grada biće magle ili niske oblačnosti. U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab, zapadni. Najniža temperatura oko 6 C, najviša oko 18 stepeni.

Prema prognozi za narednih 7 dana, vreme će biti promenljivo s čestim prolaznim naoblačenjima s kišom, na planinama sa snegom uz količinu padavina koja će biti značajno manja u odnosu na prethodne dane.

U petak će biti najtopliji dan sa maksimalnom temperaturom od 20 do 23 stepena – u prvom delu dana pretežno sunčano, a naoblačenje s kišom, koje će po podne zahvatiti severne krajeve, uveče i noću će se proširiti na ostatak Srbije. U subotu će biti hladnije za 5 do 8 stepeni uz prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Kratkotrajni porast temperature očekuje se ponovo u nedelju, ali će uveče i noću ka ponedeljku uslediti novo zahlađenje s kišom i jakim severozapadnim vetrom. U ponedeljak i dalje vetrovito, ponegde s kišom, na planinama sneg.

Od utorka suvo, jutra hladna, mestimično sa slabim mrazom, danju pretezno sunčano i malo toplije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.