U trendu

Nema novih mera, svi zdravstveni radnici dobiće po 10.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će danas biti najteži dan za Srbiju jer se očekuje da broj novozaraženih premaši 1.200.

On je rekao da sa direktorima kovid ambulanti nije razgovarao o novim merama, već da će odluku o tome donositi Krizni štab.

„Nema novih mera. Oštro ćemo sankcionisati one koji ne poštuju postojeće mere“, rekao je predsednik Srbije u obraćanju narodu, dodajući da je Srbija danas, proporcionalno broju stanovnika, među pet najboljih zemalja u Evropi.

Svim zdravstvenim radnicima jednokratno po 10.000 dinara

Vučić je najavio da će svih 120.000 zdravstvenih radnika dobiti jednokratnu pomoć u visini od 10. 000 dinara, kao i da će od 1. januara imati najveće pocvećanje plata u odnosu na druge kategorije zaposlenih u javnom sektoru.

Vučić je preneo da je razgovarano i o problemima sa stručnim kadrom, te da je zamolio anesteziologe da se ubrza obuka specijalista za upotrebu respiratora.

„To ćemo morati da ubrzamo, jer u nekim bolnicama imamo respiratore, ali nemamo stručni kadar koji može da ih upotrebi, pa trošimo novac za prevoz ljudi do bolnica u drugim gradovima“, objasnio je on.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.