U trendu

Nema razloga za štrajk prosvetara

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da ne vidi razloge za štrajk prosvetara jer će oni dobiti najveće povećanje plata od 6,5 odsto.

Ministar je pozvao sve predstavnike sindikata u prosveti na radni sastanak u ponedeljak, gde bi se razgovaralo o problemu tehnoloških viškova, ali i poručio da su im vrata tog ministarstva uvek otvorena.

Šarčević je precizirao da će prosvetari dobiti veće povećanje od policije, vojske i zaposlenih u zdravstvu.

„Da li je prosveta trebalo odmah da dođe na 12 odsto, kako traže pojedini sindikati, ne znam, ne vodim ja tu politiku. Mislim da to ne bi biilo fer“, rekao je Šarčević novinarima u Beogradu.

On je dodao da će se i taj procenat sustići narednim povećanjima, te da prosvetari to dobro znaju, ali da sindikati, kako je rekao, imaju potrebu da se oglase i na taj način obaveste članstvo da postoje.

„Pitanje je da li su svi reprezentativni, da li svi dobijaju onaj dodatak koji su sebi obezbedili, da li ima lažne zaposlenosti – ja imam hiljadu drugih pitanja za ukupnu javnost“, naglasio je ministar.

Podsetio je da je po dolasku na ministarsku poziciju sve sindikate pozvao na saradnju, te da su formirani zajednički timovi koji se bave tehnološkim viškovima.

Ne može, kazao je, da neko tek tako izađe i kaže da ništa nije preduzeto.

„Mi smo pre dva dana poslali centralnu komisiju u Leskovac i celu oblast smo prečešljali. Tamo gde postoje sumnje obavezni su da ministarstvu dostave podatke“, rekao je Šarčević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar