U trendu

Nepoznati „snajperista“ danima puca na prolaznike u Novom Sadu, građani u strahu

Nepoznata osoba, prema tvrdnjama stanara Bulevara Jaše Tomića i okolnih ulica, puca od petka iz vazdušne puške, a nekoliko prolaznika je, kako tvrde, povređeno.

Tanjugu su u novosadskoj policiji potvrdili da imaju prijavu o ovom slučaju.

„Prijavljen je slučaj da nepoznata osoba puca iz vazdušne puške. Pripadnici policije, u saradnji sa građanima, istražuje ovaj slučaj“, rečeno je Tanjugu u novosadskoj policiji.

Očevici su naveli za portal 021 da je bilo nekoliko povređenih, a jedna žena izjavila je za ovaj novosadski portal da je u petak uveče pogođena u ruku iz vazdušne puške dok je šetala sa ćerkom.

„U petak predveče oko 20:30 časova šetala sam Bulevarom Jaše Tomića, trotoarom, ka ulici Kraljevića Marka sa ćerkom, bila sam bliža stambenoj zgradi koja vodi na ulicu Save Ljubojeva i koja gleda ka Bulevaru Jaše Tomića. Čula sam zvuk, šištanje i osetila bol u desnoj nadlaktici. Nisam odmah shvatila šta se dešava, ali sam videla da se nešto dešava i čoveka koji ide iza nas, koji se uhvatio za vrat. Tada sam shvatila da nas neko gađa iz zgrade i potrčale smo dalje i sklonile se. Čovek koji je isto pogođen je nastavio dalje, valjda ne shvatajući da ga je dijabola pogodila. Pošto nismo uspele da vidimo odakle se pucalo, otišle smo pravo u policiju u Kralja Petra, gde su sve zapisali i uputili me u Urgentni, gde su konstatovali da sam upucana iz vazdušne puške“, priča ova Novosađanka.

Ona tvrdi da je i narednog jutra prošla istim mestom i na trotoaru pronašla tri metka dijabole koje je predala policiji naknadno.

U ovom delu grada, gde navodno nepoznata osoba puca iz vazdušne puške postoje tri ulaza u zgrade, sa oko 40 stanova.

Stanare je uznemirilo i obaveštenje istaknuto na ulazu, na kojem piše: „Komšije, u vašem ulazu imate ludaka koji s prolaza puca na ljude iz vazdušne puške. Molim komšiju koji je primetio iz kog stana neko vežba gađanje da prijavi policiji (sinoć ga nisu locirali). Jer možda ste vi sledeća meta!“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.