U trendu

Nestle: Deca kroz zabavu najbolje uče o važnosti zdrave ishrane

Kompanija „Nestle“ objavila je ZdravoKlopajmo kuvar – prvu knjigu zdravih recepata za decu i roditelje koja je dostupna na sajtu tog proizvodjača hrane i pića.

Izvršna direktorka kategorije hrane u kompaniji Nestle, Renata Matusinović, rekla je agenciji Beta da je ZdravoKlopajmo kuvar nastao u saradnji sa poznatim kuvarom Slobodanom Radetom, roditeljima i influenserima, koji su na društvenim mrežama pozvali pratioce da šalju svoje zdrave recepte, a najkreativniji su odabrani i sada su deo kuvara koji se može preuzeti na veb sajtu kompanije Nestlé.

Ona je podsetila da kompanija Nestle posvećeno radi na edukaciji dece u osnovnim školama širom Srbije o važnosti zdrave ishrane i redovne fizičke aktivnosti kroz projekat ZdravoRastimo, već deceniju unazad.

Kako je precizirala, od 2011. godine, više od 100.000 dece, roditelja i nastavnika prošlo je kroz projekat. U cilju dalje promocije zdravog stila života, a pre svega zdrave ishrane, objavljen je i ZdravoKlopajmo kuvar.

Matusinović je naglasila da se potrošači u velikom broju okreću samostalnom spremanju hrane i zdravijim receptima, a Nestle nastoji da podrži ovaj trend upravo kreiranjem kuvara koji obuhvata neke od najkreativnijih zdravih recepata.

Kuvar će, kako je istakla Matusinović, roditelje i decu podstaći da nastave sa praktikovanjem zdravih navika.

„Nestle želi da inspiriše ljude da žive zdravim životom, naročito decu, jer detinjstvo je period intenzivnog rasta i razvoja, u kome je potrebno obezbediti odgovarajući unos energije. Zato je već tada važno podsticati formiranje zdravih životnih navika u domenu pravilne ishrane i fizičke aktivnosti“, rekla je Matusinović.

Kako je navela, kao deo šireg programa ZdravoRastimo, nastao je i projekat ZdravoKlopajmo, koji pokazuje koliko je lako upravljati porcijama pri ishrani.

Dodala je da je Nestle, kao svetski lider u proizvodnji hrane i pića, svestan odgovornosti koju ima, zbog čega se neprestano trudi da pojedincima i porodicama omogući zdraviji i kvalitetniji život.

Takodje je istakla da potrošači u današnje vreme prednost daju kvalitetu kalorija koje unose, umesto njihovog broja, kao i da je zdrava hrana visoko na listi prioriteta.

Objasnila je da je taj model ponašanja primećen i u ovom delu Evrope i da je pandemija značajno promenila navike potrošača.

„Čitav region jugoistočne Evrope se budi i potrošači su sada svesniji važnosti zdrave ishrane više nego ikada. Zato Nestle neprestano prati potrebe i želje potrošača i neumorno radi na usavršavanju kvaliteta proizvoda u svom portfoliju“, navela je Matusinović.

Ona je iznela da Nestle konstantno unapredjuje proizvode tako što smanjuje količine soli i šećera, što, dodala je, potrošači primećuju i cene, naročito od perioda izolacije tokom pandemije, kada se većina njih okrenula kuvanju i zdravijoj ishrani zbog nedostatka fizičke aktivnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.