U trendu

Neverovatne aprilske slike iz Srbije (foto)

(Nad)realne aprilske slike iz Srbije

Sneg koji je sinoć počeo da pada širom Srbije osvanuo je danas negde samo na krovovima, drveću i travnjacima, a negde se zabelelo kao u sred januara.
Najjače snežne padavine noćas su zabeležene na zapadu Srbije gde je bila prava mećava.

U višim delovima Nove Varoši napadalo je dvadesetak centimetara snega, temperatura je jutros oko minus pet stepeni, sneg i dalje pada, a osećaj hladnoće pojačava severni vetar.

​Seoskim i lokalnim putevima ovog dela Srbije jutros se može samo terenskim kolima a ugaženog snega ima i na magistrali od Nove Varoši prema Užicu. Nekoliko centimetara snega ima jutros i u Bistrici, između Prijepolja i Nove Varoši koja je na nešto više od 400 metara nadmorske visine, piše Kurir.

U Sjenici i na Pešteru jutros je između 10 i 15 centimetara snega, a u sedam sati jutros izmereno je minus pet stepeni..
U višim delovima Užica osvanulo je oko 15 centimetara snega, slično je i na Zlatiboru.

​Auto-moto savez Srbije upozorava jutros vozače na promenljive vremenske prilike koje donose različite, ali uglavnom teže uslove za vožnju u odnosu na prethodne dane.

Slab mraz tokom jutra stvara opasnost od poledice zbog toga treba voziti sporije i pažljivije na mostovima, nadvožnjacima i preko planinskih prevoja, preneo je Tanjug.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.