najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Neverovatno ali istinito: U Srbiji besplatan lokalni prevoz

Na području Knjaževca, od sredine naredne sedmice počeće da funkcioniše potpuno besplatan lokalni autobuski prevoz čime je ta opština postala jedina u Srbija koja je tu pogodnost obezbedila svojim građanima.

Predsednik opštine Milan Đokić rekao je danas da je besplatan prevoz obezbeđen do kraja 2016. godine i da je ukupna vrednost ugovora 29,9 miliona dinara.

On je naveo da su sredstva obezebeđana iz opštinskog budžeta i precizirao da je Knjaževac “jedna , ako ne i jedina opština u Srbiji” čiji račun ni jedan dan nije bio u blokadi i koja nema nikakvih kreditnih zaduženja.

Đokić je dodao i da su opštinska preuzeće i ustanove takođe u istoj poziciji i da se zahvaljući tome sa realtivno malim budžetom uspeva da omogući njeno funkcionisanje u isključivom interesu sugrađana.

Prema njegovim rečima, Knjaževac je veoma razuđena opština sa 86 sela u kojima živi dosta staračkih domaćinstava tako da će im besptan prevoz omogućiti da lakše dođu do lekara, prodavnice, obave druge poslove u opštini…

“Cilj ove akcije je i da zaustavimo napuštanje seoskih područja kao i da pokušamo da vratimo ljude”, rekao je Đković navodeći da se radi i na razvoju saobraćajne infrstrukture, podrške poljoprivrednicima…

On je rekao i da je od tri ponude za javni prevoz najbolja bila ponuda negotinskog preduzeća “Milo best” koje je i dobilo posao koji na “mesečnom nivou” vredi oko dva miliona dinara.

Besplatn prevoz počinje da funkcioniše naredne sedmice od utorka, ili srede, a cena po kilometru za veliki autobus sa porezom na dodatnu vrednost je 83 dinara, dok je za mali autobus 77 dinara.

Iz sela u kojima ima đaka autobusi će kretati ranije, kako bi deca na vreme stigla na nastavu dok će iz onih bez učenika polasci biti malo kasniji.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike