U trendu

MUP: Molimo za razumevanje zbog neizbežnih gužvi

Potpredsednik SAD-a Džozef Bajden dolazi danas u drugu zvaničnu posetu Srbiji, a bezbednosne mere tokom njegovog boravka u Beogradu biće podignute na najviši nivo. O bezbednosti Bajdena i članova njegovog kabineta brinuće više hiljada policajaca, pripadnika domaćih i stranih bezbednosnih službi i Vojske Srbije. Sa potpredsednikom SAD-a dolazi i njegovo lično obezbeđenje.

U vreme njegovog dolaska režim saobraćaja u prestonici Srbije biće izmenjen. Koridor kojim će se kretati VIP kolona biće isključen za saobraćaj, kao i ulice u neposrednoj blizini.

Parkirani automobili, kante za đubre i svi drugi predmeti biće uklonjeni, a standardne mere koje se primenjuju prilikom dolaska najviših stranih državnika podrazumevaju i da se u zonama prolaska kolone.

Tada se na određeno vreme blokiraju i mobilni telefoni, spuštaju roletne, vare šahtovi i proveravaju podzemne cevi i vodovi, a po krovovima zgrada postavljaju skriveni snajperisti.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima sve neophodne bezbednosne mere kada je reč o posetama potpredsednika SAD Džozefa Bajdena i švedskog premijera Stefana Levena – izjavio je danas pomoćnik direktora policije Ivan Ristić i zamolio đa razumevanje zbog zatvaranja pojedinih saobraćajnica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar