U trendu

Nevreme stiglo u Srbiju: Oluja napravila haos u Novom Sadu, otpao krov sa Agrovojvodine (video)

Novi Sad i Loznicu pogodilo je večeras nevreme praćeno vetrom, jakim pljuskovima i gradom, zbog kojeg je u Loznici u skoro celom gradu nestalo struje.

U Novom Sadu, kako prenose mediji, padao je grad veličine lešnika, a od jake kiše, što se vidi na fotografijama koje su Novosađani podelili na društvenim mrežama, može se sagledati da se od jačine kiše gotovo ništa ne vidi.

Kako su 021.rs javili građani, sa zgrade Agrovojvodine na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara otpao je deo limenog krova, a u Futogu je oluja polomila i betonsku banderu u Omladinskoj ulici, zbog čega je taj deo ostao bez struje.

U tom gradu duva i jak vetar koji savija grane.

https://twitter.com/lemaxsrb/status/1147921066133790720

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i gradom pogodilo je oko 17.30 časova i Beočin.

Kako prenosi RTV, tom prilikom vetar je oborio drvo u ulici Stojana Vukosavljevića.

Grane su pokidale strujne kablove na banderi tako da je deo Beočin sela bez elektricne energije.

Jako nevreme, kako je već najavio RHMZ očekuje se u toku večeri u Bačkoj, Sremu, zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju, gde je upaljen crveni meteoalarm, što znači da su najavljene vremenske prilike vrlo opasne i da mogu izazvati materijalnu štetu i biti opasne za ljude i životinje.

U Beogradu je na snazi narandžasti meteoalarm, dok je u okruženju crveni.

Komandant Štaba za vandredne situacije gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić održao je vandrednu sednicu štaba na kojoj je naložio da se svi resursi stave u maksimalnu pripravnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar