U trendu

Nikodijevic: Obnovljeno 350 parkova, igralista, terena. . .

BEOGRAD – Grad Beograd je u prethodnim godinama dobio i obnovio preko 350 parkova, igrališta za decu i sportskih terena, ali i započeo izgradnju Linijskog parka, rekao je predsednik gradske organizacije SPS u Beogradu Nikola Nikodijević.

Nikodijević je razgovarao danas u Studentskom parku sa građanima Starog grada i naveo da su počeli pripremni radovi na izgradnji Linijskog parka, od Beton hale do Pančevačkog mosta, za koji je rekao da će biti najlepši park u ovom delu Evrope.

Nikodijević je rekao je da je taj projekat od kapitalnog značaja za nastavak razvoja turizma u Beogradu koji se gradi po ugledu na njujorški „High line“ i koji će imati pešačke i biciklističke staze, zelene površine, platoe za festivale, dečija igrališta, sportske terene, kafiće i restorane.
„Čitav prostor biće ozelenjen, a osim toga, u planu je da se Ada Huja proglasi za zelenu javnu površinu, odnosno urbanu šumu. Ovo će, uz potez od Ade Ciganlije, preko Sajma, Beograda na vodi, činiti značajan zeleni bedem koji će pomoći poboljšanju kvaliteta vazduha u Beogradu“, kazao je Nikodijević, a saopštio SPS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar