U trendu

Nikodijevic: Veliki projekti pred nama, ubrzati gradnju metroa

BEOGRAD – Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je večeras da Grad u narednom periodu očekuju veliki razvojni projekti, među kojima je i metro, čija izgradnja, kako je naglasio, mora da se ubrza.

„Čekaju nas ogramni razvojni projekti, neki su započeti, neke tek treba da realizujemo, ono na šta smo najviše ponosni su izgradnja beogradskog metroa“, kazao je Nikodijević za Tanjug i dodao da u ovom mandatu mora da se ubrza taj projekat, koji će iz korena promeniti sliku grada.

Na pitanje kakav rad skupštine očekuje s obzirom na više predstavnika opozicije, Nikodijecić je rekao da je smanjen cenzus sa pet na tri odsto i da je to odraz demokratije, da je pružena šansa čak i manjim strankama da budu zastupljene u parlamentu, tako da veći broj građana ima svoje predstavnike u parlamentu.

Prema njegovim rečima, predmet kritika kada je on bio biran bio je beogradski metro, spalionica u Vinči, fabrika za preradu otpadnih voda.

„Mi smo sa tim projektima izašli na izbore i dobili poverenje građana“, rekao je Nikodijević i poručio svima da će dok god budu u gradu Beogradu graditi beogradski metro jer građnaima je neophodan metro, nastaviće izgradnju Beograda na vodi, izgradnju prve fabriku za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom selu i linijski park po ugledu na Njujorški linijski park od Beton hale do Pančevačkog mosta.

Podsetio je da je Gradski odbor SNS danas je predložio Aleksandra Šapića, koji je bio prvi na listi za kandidata za gradonačelnika Beograda i nakon procedure u SNS, kako je dodao, zakazaće sednicu gradske skupštine gde će se birati gradonačelnik.

„Rok jeste 30 dana, sve ćemo učiniti mnogo pre, tako da ćemo vrlo brzo imati konstituisane sve ograne vlasti u Beogradu“, rekao je Nikodijević.

Na pitanje da li je postignut sporazum o tome ko će biti zamenik gradonačelnika, Nikodijević je rekao da nisu razgovarali o funkcijama, posebno ne po dubini i da je ono što je za sada sigurno da je on predsednik skupštine, a da će Šapić biti graodnacelnik.

„Mi sa SNS imamo sjajnu saradnju zadnjih osam godina u gradu Beogradu, dobili smo veliko poverenje građana Beograda tako da imamo apsolutnu većinu u Beogradu“, kazao je Nikodijevidh i dodao da SPS i SNS fuksionišu na specifičan način, da se ne dele po stranačkoj pripadnosti i da su imali zajednički timski rad koji je dao sjajne rezultate.

Kada je reč o Aleksandru Šapiću, on je rekao da ga dugo poznaje i da, osim što je proslavljeni vaterposlista i čovek koji se poslednjih 10 do 15 godina bavio lokalnom politikom, odlično poznaje probleme grada jer je kao predsednik opštine Novi Beograd ostvarivao sjajne rezulatate.

Nikodijević je naglasio da su Beograd u poslednjih osam godina, od ivice bankrota uspeli da ekonomski stabilizuju i da za to u velikoj meri zasluge pripadaju Siniši Malom, koji je bio gradonačelnik od 2014. do 2018. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.