U trendu

Nikola Nikodijević za 21. februar zakazao novu sednicu gradske Skupštine

BEOGRAD – Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za utorak, 21. februar, u 10 sati osmu sednicu gradske skupštine, na kojoj će se raspravljati, između ostalog, o projektu „Beogradska kartica“, saopštio je danas Sekreterijat za informisanje grada Beograda.

Kako se navodi, na dnevnom redu je i predlog rešenja o davanju saglasnosti na konačni nacrt sporazuma o raskidu ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanja vozilima u javnom prevozu putnika u Beogradu, te predlog rešenja o davanju prethodne saglasnosti na predlog pravilnika o radu Javnog komunalnog preduzeća „Naplata prevozne usluge Beograd“.

„Pred odbornicima će se naći i predlog plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade II faze prve linije metro sistema, kao i predlozi više planova detaljne regulacije za područja delova Novog Beograda, Zvezdare, Surčina, Čukarice, Voždovca, Savskog venca“, navodi se u saopštenju.

Odbornici će raspravljati i o predlogu odluke o uspostavljanju energetskog menadžmenta u Gradu Beogradu i Predlogu plana za postavljanje podzemnih kontejnera za selekciju otpada i reciklažu za teritoriju opštine Zvezdara, kao i o izveštaju o realizaciji lokalnog plana upravljanja otpadom Grada Beograda za proteklu godinu.

Na dnevnom redu je i izveštaj o realizovanim aktivnostima za smanjenje zagađenosti vazduha, takođe za proteklu godinu, i izveštaj o realizaciji aktivnosti iz Akcionog plana adaptacije na klimatske promene sa procenom ranjivosti, istakli su u saopštenju.

Odbornici će raspravljati i o predlogu izmena i dopuna programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, kao i predlog rešenja o saglasnosti na pravilnik o radu Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski park“.

Kako se navodi, odbornici će se izjašnjavati i o programima poslovanja i rebalansima za 2023. za pojedina javna preduzeća, kao i o izmenama ili dopunama osnivačkih akata ili statuta jednog broja javnih preduzeća i ustanova kulture, istakli su u saopštenju.

Takođe, na dnevnom redu će se naći i predlog odluke o davanju saglasnosti za zasnivanje hipoteke, predlog lokalnog akcionog plana zapošljavanja Grada Beograda za 2023. godinu, predlog odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite i predlog odluke o obrazovanju jedinica civilne zaštite opšte namene i specijalizovanih jedinica civilne zaštite za uzbunjivanje na teritoriji Beograda, zaključili su u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.