U trendu

Nikolić: Srbija neće nasedati na provokacije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija neće nasedati na provokacije i uložiće sve napore da Balkan bude trajna oaza mira i stabilnosti.

Predsednik je, međutim, naveo da se i pored velikog truda da ovaj deo Evrope krene napred i da se obezbedi bolji standard života građana, opet postavljaju iskušenja i prepreke, a neki bi i „ponovo da nas gurnu u sukobe i vraćaju u prošlost“.

Kao primer, Nikolić je naveo sukobe u Makedoniji, problem migranata koji je naveo Mađarsku da donese nesrećnu odluku da podigne zid ka Srbiji…

On je dodao da je primer i nedavni „pokušaj linča premijera Srbije na mestu koje bi samom svojom strašnom suštinom trebalo da poziva na mir i opraštanje samo vrh ledenog brega nestabilnosti, stvoreno zlodelima onih koji se lažno kunu da su im misli posvećene uspostavljanju mira u regionu kao i nama“.

„Srbija neće nasedati na provokacije, već će pokazati veličinu“, poručio je Nikolić.

Kako je naveo, zemlje na Balkanu bi trebalo da pokažu da mogu da rade zajedno kao ljudi i kao dobre komšije, da nesuglasice rešavaju razgovorima, i da u tom smislu, ne samo da slede primer Evrope, već da budu primer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.