U trendu

Nikolić: Srbiji dati jasan podstrek ka članstvu u EU

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je, u razgovoru sa predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom, istakao da Srbiji treba dati jasan podstrek, jer do sada nije bila dovoljno podržana za sve što je učinila na svom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

„Srbija je postigla veliki napredak, sprovela je mnoge bolne reforme, nastavlja da bude ključni element stabilnosti u regionu uprkos provokacijama i neprijateljstvima iz okruženja i pojedinim bezbednosnim izazovima, i sa pravom traži otvaranje prvih poglavlja u pregovorima“, rekao je Nikolić, saopštila je Služba za odnose sa medijima predsednika Republike.

Nikolić i Šulc razgovarali su i o nedavnim dešavanjima u regionu, sa posebnim akcentom na neprijateljskom aktu u Potočarima i problemu migranata, koji preko Srbije pokušavaju da dođu do zemalja zapadne Evrope.

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc istakao je da je Srbija ključna zemlja za dobre odnose u regionu i da zato može da računa na punu podršku Evropske unije i Evropskog parlamenta.

Da bi se brzo i efikasno rešile nestabilnosti u pojedinim zemljama u okruženju, Srbija mora da ostane stabilna i zato ne sme da bude zaboravljena od strane svojih partnera iz Evropske unije, rekao je Šulc.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.