Niške četvorke ostvarile svoj san – svi oblače bele mantile

Niške četvorke Veljko, Radovan, Anđela i Natalija Milenković(15) uspele su da ostvare svoj san – da i u srednjoj školi budu u istim školskim klupama.

Četvoro malih Milenkovića uspešno su položili kvalifikacioni ispit i 1. septembra naći će se klupama Medicinske škole „Dr Milenko Hadžić“ u Nišu. Milenkovići kažu da je upis željene škole bio veoma stresan i mnogo teži nego što su očekivali.

„Konkurencija je bila veoma jaka i u odnosu na prošlu godinu za upis Medicinske škole bilo je potrebno mnogo više bodova, ali se isplatilo to što smo bili odlični đaci u osnovnoj školi i što smo se potrudili oko testova za prijemni“, izjavljuju Veljko, Radovan, Anđela i Natalija.

Roditelji četvorki Lidija i Rade Milenković ističu da su presrećni što će sva njihova deca biti u istoj školi.

„Oni su navikli da uče i rade kao tim i razdvajanje bi im sigurno teško palo. Nama bi takođe bilo mnogo teže da su u različitim školama, jer bi onda imali različite školske obaveze, različito vreme odlaska i povratka iz škole, a umesto jednog, imali bi četiri roditeljska sastanka“, objašnjava Lidija.

Milenkovići će uskoro otići na letovanje kako bi se odmorili od naporne školske godine i stresnog upisa u srednju školu.

„Već avgusta krenućemo sa pripremama za polazak u školu jer je potrebno je dosta para i vremena da bi kupili četiri ranca, četiri kompleta knjiga, četiri školska pribora, četiri para patika.“, objašnjava Lidija.

Rođenje malih Milenkovića bilo je 2000. godine prava medijska atrakcija u Nišu, a ništa manja atrakcija nije predstavljao ni njihov odlazak na malu maturu početkom prošlog meseca.Lidija i Rade potrudili su se da svo četvoro dece sa svojim pratiocima iz škole na matursko veče odu zajedno u limuzini sa osmoro sedišta, što je bio prizor kakav nikada ranije nije viđen u Nišu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.