U trendu

Nišlije tvrde da je deo grada bio opsadnim stanjem zbog posete ministra Stefanovića

 Niško naselje Duvanište danas je, po rečima pojedinih stanovnika tog dela grada, bilo „u opsadnom stanju“ zbog posete ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Kako su stanovnici tog niškog naselja rekli agenciji Beta, policijsko obezbedjenje im tokom prepodneva nije dozvoljavalo prolazak kroz dvorište Osnovne škole „Dušan Radović“ zbog posete ministra unutrašnjih poslova.

Ima i onih koji tvrde da su bili svedoci detaljnog pretresa prolaznika u neposrednoj blizini škole.

U ulazima stambenih zgrada u neposrednoj blizini te škole tokom jučerašnjeg dana osvanuli su natpisi upravnika zgrada kojima su gradjani upozoreni da tokom posete delegacije Vlade Srbije ne izlaze na terase koje gledaju ka školi i da s terasa sklone veš, suncobrane, tende i predmete poput cevi od usisivača i drški od metli.

Na jednom od takvih upozorenja koje je podeljeno i na društvenim mrežama piše da gradjani „ne proviruju“ kroz prozore ili terase dok traje poseta ministra Stefanovića, jer su u okolini postavljeni snajperisti koji motre, pa je moguće da dodje do „nesporazuma“.

U jednom od obaveštenja se gradjani upozoravaju da za tokom posete delegacije Vlade Srbije na svojim terasama ne koriste „optičke uredjaje za gledanje na daljinu“ i da ne obavljaju „aktivnosti koji se mogu tumačiti kao potencijalna bezbednosna pretnja“ za članove delegacije i pripadnike službe koja obezbedjuje posetu.

U svim natpisima navedeno je da je obaveštenje o poseti delegacije i upozorenje za gradjane stiglo iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, mada je ministar Stefanović tokom posete OŠ „Dušan Radović“ demantovao da iza upozorenja stoji policija.

„Natpisa ima jedino ukoliko neko želi da zlonamerno tretira ovu posetu. To je deo nekog političkog folklora, mogu da pretpostavim iz koje kuhinje to može da dodje“, rekao je Stefanović.

On je kazao da novinari mogu da vide svaki krov, da nema snajperista niti nekog posebnog ozbezbedjenja.

„Potpuno normalno se odvija život. Insistiram kad god dolazim, da to bude vrlo diskretno, vrlo normalno. Nikada nemam ni zatvaranje ulice niti bilo šta slično“, izjavio je Stefanović koji je s čelnicima niške policije u školi „Dušan Radović“ prisustvovao susretu prvaka i policajaca u okviru nastave predmeta „Osnovi bezbednosti dece“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.