U trendu

Nisu dali bebi transfuziju zbog vere, lekari je spasli

Beba iz Požarevca, čiji su se roditelji protivili da primi transfuziju pozivajući se na verske razloge, operisana je, nalazi se na Dečijoj klinici u Tiršovoj u Beogradu i uspešno se oporavlja, potvrdio je direktor te klinike Zoran Radojičić.

Mediji su ranije preneli da bračni par iz Požarevca nije dozvolio da njihova tek rođena beba primi „tuđu krv“, budući da se to kosi sa verskim uverenjima Jehovinih svedoka kojima pripadaju, nakon čega je slučaj preuzeo Centar za socijalni rad u Požarevcu.

Direktorka Centra za socijalni rad Požarevac Tatjana Rajić rekla je da je zahvaljujući timu zaduženom za taj slučaj, sa bebom sada „sve u redu“.

„Naš tim je poštovao sve procedure i reakcija je bila blagovremena. Beba se sada nalazi u klinici u Tiršovoj“, rekla je Rajić.

Kako je naveo Radojčić, beba stara 16 dana, nalazi na odeljenju Neonatalne poluintenzivne nege Univerzitetske dečje klinike.

„Za intervenciju su obezbeđene sve neophodne saglasnosti koje u ovakvim situacijama daje roditelj ili staratelj deteta“, kaže on.

Prema njegovim rečima, dečak je 12. novembra, dan nakon rođenja, doveden na Kliniku u Tiršovoj sa Instituta za nenonatologiju zbog potrebe visoko specijalizovane dijagnostike, lečenja i nege u okviru Odeljenja za neonatalnu hirugiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)