U trendu

Nova bahatost vozača na parkingu beogradskog tržnog centra (foto)

Bahatost pojedinih vozača u prestonici svakog dana dobija novi nivo, ali čini se da ništa ne može da nadmaši parkiranje na mestu koje je predviđeno za osobe sa invaliditetom.

Korisnica Tvitera objavila je fotografiju iz garaže tržnog centra smeštenog u kompleksu Beograd na vodi, a prikazuje sraman prizor.

Naime, iako je bilo dosta slobodnih mesta, dva automobila parkirana su baš na onima koja su predviđena za osobe sa invaliditetom.

Mnogi su pomislili da automobili možda pripadaju takvim osobama, ali je korisnica Tvitera koja je ovo fotografisala napomenula da nigde nisu imali poznatu nalepnicu koja ukazuje da je reč o osobama sa invaliditetom.

Nedavno je na Tviteru takođe postala viralna fotografija koja prikazuje zašto se nikada ne treba parkirati na prugastoj površini koja okružuje mesta za osobe sa invaliditetom.

Bespravno parkiranje na mestu rezervisanom za osobe sa invaliditetom zabranjeno je i Zakonom o bezbednosti saobraćaja i Gradskom odlukom o javnim parkiralištima. Kazna je 5.000 dinara.

Međutim, parking prostori u tržnim centrima su praktično privatno vlasništvo i teoretski ne spadaju u javna parkirališta, što znači da se na njih ne odnosi pomenuta gradska odluka, ali ni Zakon o bezbednosti saobraćaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.