U trendu

Nova donatorska akcija Novaka Djokovića, pet miliona dinara za decu u Srbiji

Za nepunih nedelju dana humanitarne kampanje usmerene na decu iz Srbije na koju je pozvao najbolji teniser sveta Novak Djoković prikupljeno je blizu pet miliona dinara, a teniski as je najavio da će za projekte svoje fondacije uplatiti sumu jednaku prikupljenim sredstvima tokom kampanje.

Fondacija „Novak Djoković“ je u saopštenju navela da se akciji do sada pridružilo blizu 200 pojedinaca i da su sredstva namenjena odabranim projektima ranog razvoja dece.

Sva sredstva prikupljena do 8. januara biće uložena u izgradnju i adaptaciju predškolskih ustanova, kao i u edukativne projekte za vaspitače i roditelje, u organizaciji te fondacije.

„Svako drugo dete (u Srbiji) nema mogućnost pohadjanja predškolskog programa. Mi odrasli smo ti koji menjaju živote mališana i imamo moć da im obezbedimo i pružimo bolje sutra i bolje uslove za budućnost. Posebno je u sezoni praznika i proslava koja je pred nama važno da se setimo onih kojima je potrebna podrška i baš zato želimo da napravimo promenu, da im omogućimo da sanjaju velike stvari, menjaju svet oko sebe i postanu šampioni života“, kazao je Djoković.

Fondacija „Novak Djoković osnovana je 2007. kao globalna organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, a do sada je rekonstuisala ili izgradila 41 vrtić i pomogla više od 22.000 dece u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.