U trendu

Nova kanalizaciona mreža u Starom jezgru Zemuna

BEOGRAD – U toku je veliki projekat izgradnje kanalizacione mreže u Starom jezgru Zemuna kojim je obuhvaćeno 30 ulica, u kojima će biti izgrađeno 6,5 kilometara kanalizacione mreže.

Realizacija projekta, čiji su investitori gradski Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, počela je krajem septembra postavljanjem cevi u delu Bežanijske ulice ka Senjskom trgu.

Kako se navodi na sajtu opštine Zemun, očekuje se da će radovi u Bežanijskoj ulici biti završeni 8. oktobra, kada će radovi biti nastavljeni na Senjskom trgu.

Sekundarnu kanalizacionu mrežu dobiće stanovnici Starog jezgra Zemuna – prostor ograničen linijom od Dunava, Ulice Stevana Markovića, Nikolaja Ostrovskog, 22. oktobra, Vrtlarske, Ugrinovačka, Ćukovački put, Cara Dušana, zapadne ograde Zemunskog groblja, ulice Sibinjanin Janka, Despota Đurđa do Dunava.

Reč je o svim onim ulicama koje vode ka Dunavu i Ulici Kej oslobođenja.

Procenjena vrednost radova je 383 miliona dinara, a projektom je obuhvaćeno 30 ulica u kojima će biti izgrađeno 6,5 kilometara kanalizacione mreže.

Kišna kanalizacija, dužine 5.280 metara, biće izgrađena u svim ulicama koje pripadaju potencijalnom plavnom području, dok će odvodi za otpadne vode biti u dužini od 1.165 metara, kako bi se obezbedilo priključenje korisnika na gradsku kanalizacionu mrežu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.