U trendu

Nova pravila ponašanja u gradskom prevozu

U gradskom prevozu neće više važiti pravila kao do sada, već će ona biti propisana kako bi se zaštitili i putnici i zaposleni u GSP-u.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je za jutarnji program TV Pink rekao da ćemo svi morati da se navikavamo na nove mere predostrožnosti koje će propisati način ulaska i izlaska iz vozila na jedna vrata, držanje propisane distance, korišćenje zaštitne opreme putnika i vozača, saopštila je Gradska uprava.

Kako je istakao, sve će to biti deo nove kulture ponašanja u javnom prevozu i za sada se čekaju procene epidemiologa i odluka Vlade.

Predsednik gradskog parlamenta podsetio je na postojanje koridorskih linija, čiji je cilj prevoz zdravstvenih radnika do kliničko-bolničkih centara, ali i drugih koji imaju radne naloge, ističući da gradski prevoz neće biti ođednom vraćen.

„Kada Vlada Srbije bude donela odluku mi ćemo postepeno početi da puštamo gradski prevoz i kako bude rasla privredna aktivnost i bude počinjao da radi veći broj privrednih subjekata, tako ćemo i počinjati sa uvođenjem linija gradskog prevoza u ponovni rad“, napominje Nikodijević.

Naglasio je da će i ovog vikenda javno-komunalna preduzeća raditi ono što je u njihovom opisu dužnosti u vreme vanrednog stanja, što uključuje dezinfekciju ulica, stambenih zgrada, čišćenje međublokovskih površina…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.