U trendu

Nova sednica Skupštine grada zakazana za ponedeljak

BEOGRAD – U ponedeljak, 14. februara biće održana sednica Skupštine grada, a prva tačka dnevnog reda biće Predlog odluke o zaduženju Grada Beograda za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda, saopštio je Beoinfo.

Na dnevnom redu sednice je i Predlog zaključka o izmeni Zaključka Skupštine Grada Beograda od 21. decembra o obavezi pribavljanja prethodnog odobrenja Sekretarijata za finansije za pokretanje postupaka javnih nabavki radi zaključenja ugovora o javnoj nabavci dobara, usluga i radova, kao i radi zaključenja okvirnog sporazuma.

Sednicu je zakazao Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević sa početkom u 10 časova u Velikoj sali Narodne skupštine Srbije.

Biće reči i o Predlog odluke o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu Privrednog društva za proizvodnju namenskih proizvoda PPT „Namenska“ Trstenik.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu odluke o povećanju osnovnog kapitala Privrednog društva „Gradski centar za fizičku kulturu“ d.o.o, zatim o Predlogu odluke o povećanju osnovnog kapitala Privrednog društva Sportski centar „Tašmajdan“ i Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja za 2022. godinu Privrednog društva „Zoološki vrt Grada Beograda“.

Pred odbornicima će biti Predlog izmena i dopuna Plana generalne regulacije građevinskog područja sedišta jedinica lokalne samuprave – Grad Beograd, Predlog plana detaljne regulacije bloka između Nemanjine, Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina, gradske opštine Savski venac i Vračar, Predlog plana detaljne regulacije područja centra Banovog brda, Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za deo bloka između Užičke, Krajiške, Kačaničke i Iličićeve, kao i izradi plana detaljne regulacije bloka između ulica Anastasa Jovanovića, Dragana Pavlovića, Mihaila Gavrilovića i Gospodara Vučića.

Na dnevnom redu su i Predlog odluke o dodeli naziva ulice na teritoriji opštine Zemun, zatim Predlog odluke o izmeni Odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd, Predlog odluke o osnivanju ustanove kulture – Akademsko kulturno-umetničko društvo „Ivo Lola Ribar“, Predlog strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja na teritoriji grada Beograda za period od 2022. do 2032. godine, Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom prevozu putnika u linijskoj plovidbi na teritoriji grada Beograda, Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na konačni nacrt aneksa na ugovor o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na konačni nacrt aneksa 1. Ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

Na dnevnom redu su i izveštaji o radu Kancelarije za mlade za 2021. godinu, kao i o radu ombudsmana Grada Beograda za 2021. godinu, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar