U trendu

Nova zgrada policije u Batajnici

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je za uspešno funkcionisanje projekta policije u zajednici neophodna intenzivna saradnja ministarstva, lokalnih samouprava i gradjana.

„Od policajaca očekujem da se posvete svom poslu, da ih ne mrzi da udju u svaku prodavnicu, da na ulici razgovaraju sa ljudima i da shvate važnost policije u zajednici, jer samo u saradnji sa lokalnom samoupravom i gradjanima moći ćemo da smanjimo kriminalitet i učinimo da se ljudi osećaju bezbedno“, rekao je Stefanović prilikom obilaska nove zgrade policije u beogradskom naselju Batajnica, saopštio je MUP.

Stefanović je objasnio da će nova zgrada policije u Batajnici doprineti bližem kontaktu gradjana i policije i omogućiti stanovnicima ovog naselja da na lakši i brži način obave poslove vezane za izadavnje ličnih karta, pasoša i drugih dokumenata, ali i reše pitanja vezana za kriminalitet.

Ministar policije naglasio je da je u opštini Zemun, a time i u naselju Batajnica zabeležen pad stope opšteg kriminaliteta.
 
On je rekao da je cilj ministarstva da policajce dovede u svako mesto, da ih opremi i obezbedi im uslove za rada, u cilju povećanja bezbednost gradjana, kao i da im omogući da, u sredinama u kojima žive, lakše i brže obave sve poslove iz policijske nadležnosti, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.