U trendu

Novaković: Vučevićevom prijatelju Bosancu ugovor od 100 miliona evra za brojila

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da je osudjeni kriminalac Marko Bosanac, zvani Boske, potpisao sa direktorom Elektroprivrede Srbije Miloradom Grčićem ugovor u vrednosti od 11,7 milijardi dinara, odnosno 100 miliona evra, za očitavanje brojila po ceni više od tri puta većoj od dotadašnje.

„Ugovor je sklopljen sa firmom ‘Montop HRS’ iz Novog Sada iza koje stoje Bosanac i njegovi partneri. To znači da svako očitavanje jednog brojila, a ima ih ukupno 3,7 miliona u Srbiji, košta 132 dinara mesečno, a 2017. godine koštalo je 39,9 dinara. Reč je o čistom kriminalu“, rekao je Novaković na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Novaković je rekao da je Bosanac čovek „osudjen za nasilničko ponašanje“ koji sklapa ugovor od 100 miliona evra i „potkrada EPS, a EPS gradjane koji plaćaju uvećane račune“.

„Više nego trostruko uvećanje cene mora negde da se slomi i slomilo se preko ledja gradjana. Oni se žale na uvećane račune koji nisu u srazmeri sa potrošenom strujom, a ne očitavaju se sva brojila“, rekao je Novaković.

Novaković je dodao da je predsednik Nadzornog odbora EPS-a Branko Kovačević 2017. godine javno tvrdio da se ne očitavaju brojila i komisija je konstatovala da odredjen broj brojila nije uopšte očitan.

„Ogromnim uvećanjem cene za očitavanje brojila zaradjuje osudjivani kriminalac Marko Bosanac Boske, lični prijatelj gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, dok sa druge strane gubi EPS, a najviše gube gradjani koji plaćaju velike račune“, naveo je Novaković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)