U trendu

Novcana pomoc za roditelje trojki, četvorki, petorki. . .

BEOGRAD – Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu obezbedili su i ove godine sredstva za pomoć porodicama koje imaju trojke, četvorke, petorke, šestorke i duple blizance.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić rekla je da roditelji trojki, cetvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca mogu podneti zahtev i potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć koja je predviđena Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite Grada Beograda.

„Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu, roditelji osnovaca dve prosečne zarade, a roditelji srednjoškolaca tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu“, rekla je Čamagić, navodi se na sajtu Grada Beograda.

Navela je da je na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu za ostvarivanje ove materijalne podrške u 2021. godini bilo 107 porodica sa ukupno 338 dece.

Od toga je, kaže, 90 porodica sa trojkama, odnosno 270 dece, jedna porodica sa četvorkama, odnosno četvoro dece, kao i 16 porodica sa duplim blizancima, odnosno 64 dece.

Čamagić je istakla da se zahtev i potrebna dokumentacija podnose u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu na adresi Ruska ulica 4.

„Pozivamo sve roditelje trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca da podnesu neophodnu dokumentaciju, a nadamo se da će broj prijavljenih biti veći nego prošle godine“, zaključila je Čamagić.

Za sve dodatne informacije roditelji se mogu obratiti na broj telefona 011/2650-329, napominje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar