U trendu

Nove mere: Zatvaraju se Ada, Košutnjak i sva šetališta

Sledeći set mera kada je reč o suzbijanju virusa korona mogao bi da se odnosi na zatvaranje Ade Ciganlije, Košutnjaka i drugih većih šetališta i izletišta. Mera koja predviđa karantin od 24 sata moguća tek pred Vaskrs.

Velike gužve minulog vikenda na popularnim izletištima u Beogradu, ali i širom Srbije, primorale su nadležne da preispitaju aktuelne mere i razmisle o daljem pooštravanju zbog toga što se deo građana uporno oglušuje o preporuke koje su državni vrh i stručnjaci dali. Ukoliko se sa ovakvom praksom nastavi, već u narednim danima možemo da očekujemo novi set mera, prenosi Blic.

Vlasnici pasa su koristili vreme za izvođenje kućnih ljubimaca za međusobna druženja čak i za vreme policijskog časa.

„Snimci i fotografije sa Ade, šetališta uz reke i izletišta su zabrinjavajući. Ovih dana razmatraju se nove, još restriktivnije mere i postoji mogućnost da već od sledećeg vikenda sva ova mesta budu zatvorena za šetače i rekreativce“, kaže izvor „Blica“ iz vrha vlasti.

On je kazao da se trudi da ne paniči i da ne pokazuje strah.

Međutim, uprkos najavi, karantin od 24 sata (još) neće biti uveden.

„Iako je predsednik najavio tu mogućnost već od ove nedelje, male su šanse da tada bude uveden totalni karantin, ali ukoliko jedan broj građana nastavi da se ponaša nedisciplinovano, oko Uskrsa bismo mogli da očekujemo i to“, navodi sagovornik Blica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.