U trendu

Novi Pazar: Gotovo polovina novca namenjena sportu data Fudbalskom klubu

Fudbalski klub Novi Pazar trebalo bi da dobije u ovoj godini 40 miliona dinara iz gradske kase, čime bi ukupna budžetska izdvajanja za poslednjeplasirani tim Super lige tokom tri godine premašila milion evra, objavio je danas radio Sto plus.

Zvanični podaci do kojih je taj radio došao pokazuju da je tom sportskom kolektivu tokom 2020. i 2021. godine prebačeno 81,8 miliona dinara, pa će sa još 40 miliona planiranih u ovoj godini, taj iznos biti 121,8 miliona dinara ili preko milion evra.

Računajući taj period, ukupna budžetska izdvajanja za sportske organizacije u Novom Pazaru iznose oko 269 miliona dinara, što znači da je Fudbalskom klubu namenjeno 45 odsto, gotovo isto kao svim ostalim zajedno.

Na drugom mestu po dobijenom i ugovorenom novcu iz javnih sredstava nalazi se Košarkaški klub (38,2 miliona dinara), treći je Odbojkaški klub (22,4 miliona), četvrti Rukometni klub (20,3 miliona), a potom slede Klub malog fudbala (14,3 miliona), Fudbalski klub Jošanica (9,85 miliona) i Atletski klub (8,2 miliona dinara).

Posmatrano po godinama, u 2022. je Košarkaškom klubu predvidjeno 14,2 miliona dinara, Odbojkaškom (6,15 miliona), Klubu malog fudbala i FK Jošanica po pet miliona, Atletskom klubu 3,25 miliona, a Rukometnom klubu, koji je istupio iz Arkus lige, 2,1 milion dinara.

Na čelu Komisije koja je odlučivala o raspodeli budžetskih sredstava namenjenih sportu je pomoćnik gradonačelnik Dejan Kulundžić, a članovi su direktor Ustanove za sport Emir Mehmedović, predsednica i sekretar Sportskog saveza Amela Terzić i Nermin Zećirović, kao i šef kabineta gradonačelnika Samir Lekić.

U prošloj godini je Fudbalski klub Novi Pazar dobio isti iznos novca kao i ove (40 miliona dinara), Košarkaški (12 miliona), Rukometni (8,7 miliona), Odbojkaški (8,35 miliona), Klub malog fudbala (šest miliona), FK Jošanica (3,25 miliona), a Atletski klub 2,25 miliona dinara.

Zanimljivo da su tokom 2020. godine, u jeku epidemije korona virusa, gotovo svim sportskim klubovima rebalansom značajno umanjena ugovorena sredstva iz budžeta, osim FK Novi Pazar koji je i u tom periodu dobio tačno onoliko koliko mu je i obećano – 41,8 miliona dinara.

Košarkaški klub je te godine dobio 12 od 18 ugovorenih miliona dinara, Rukometni (9,5 od 12 miliona), Odbojkaški (7,9 od 11,7 miliona), Klub malog fudbala (3,3 od 4,2 miliona), Atletski (2,7 od pet miliona), a FK Jošanica 1,6 od tri miliona dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar