U trendu

Novi Pazar: Raspisan konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja

Gradsko veće Novog Pazara raspisalo je danas Konkurs za sufinansiranje projekata u medijima za ovu godinu, koji će biti u javnom interesu u oblasti javnog informisanja, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 48 miliona dinara.

U odnosu na prethodnu godinu, Novi Pazar će ove godine izdvojiti sedam miliona dinara manje za sufinansiranje medijskih sadržaja.

Konkursom je predvidjeno sufinansiranje sadržaja namenjenih za televiziju, radio, internet portale i štampane medije, najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 200.000 dinara a najveći 45 miliona dinara.

Medijski sadržaji treba da doprinesu istinitom, nepristrasnom i potpunom informisanju svih gradjana Novog Pazara, a u konkursu je detaljno navedeno 15 prioritetnih oblasti kojima bi predloženi projekti trebali da se bave.

Konkurs se raspisuje za sprovodenje projekata u trajanju od najviše godinu dana, a rok za dostavljanje projekata je 31. januar.

Gradsko veće Novog Pazara pozvalo je zainteresovane medijske stručnjake, novinarska i medijska udruženja da u narednih deset dana predlože članove konkursne komisije, koja će ocenjivati pristigle projekte.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar