Novi Sad-Evropska prestonica kulture 2022. od danas na poštanskim markama

V.d. direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pustili su u opticaj izdanje prigodnih poštanskih maraka u čast Novog Sada-Evropske prestonice kulture za 2022. godinu, saopštilo je danas to javno preduzeće.

Djordjević i Vučević su u Gradskoj kući u Novom Sadu, u okviru Svečane akademije povodom Dana Grada, stavljanjem žiga prvog dana na maksimum karte i koverte, svečano pustili u opticaj izdanje tih prigodnih poštanskih maraka.

Pošta Srbije je izdanje maraka priredila u saradnji sa Fondacijom „Novi Sad-Evropska prestonica kulture“.

„U čast Novog Sada, koji u 2022. godini nosi ovu prestižnu titulu i kao svedočanstvo za buduće generacije o važnosti ovog priznanja, čast mi je da danas predstavimo rezultat plodne saradnje Grada Novog Sada, Fondacije i Pošte Srbije, sa idejom da se cele godine šalju pozivi zbratimljenim gradovima, da njihovi gradjani i svi drugi posetioci dodju u Novi Sad i uživaju u različitim kulturnim manifestacijama i programima“, rekao je Djordjević.

Dodao je da će se njihova „povezanost i uzajamna podrška nastaviti i putem drugih zajedničkih aktivnosti na razvoju novih kvalitetnih usluga za gradjane, kao i u projektima za podsticaj ekonomskih inicijativa i razvoj turističke privrede“.

Djordjević je Vučeviću uručio poklon Pošte Srbije, filatelističko izdanje sa prigodnom poštanskom markom, numerisanom brojem 1.

Izdanje prigodnih poštanskih maraka „Novi Sad-Evropska prestonica kulture“ prenosi krilaticu programskog obeležavanja – Za nove mostove, kao simbole novih veza, razmene i povezivanja novih ljudi i prostora, a sadrži dve poštanske marke u tabacima od po osam maraka sa vinjetama u sredini, dva koverta prvog dana, dve maksimum-karte i prigodan žig.

Fotografije na izdanju delo su Jelene Ivanović i Vladimira Veličkovića, dok je grafičku obradu radila Anamari Banjac, kreatorka maraka Pošte Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.