U trendu

Novi Sad: Subotnji razgovori, ovog puta anegdote iz kafanskog života

Kafanske priče su bile tema „druge istorijske izvedbe“ dogadjaja „Subotnji razgovori“, koji je održan danas u organizaciji Arhiva Vojvodine, Heror Media Ponta i Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija.

Razne anegdote saznale su se od sagovornika kroz priču o novosadskim kafanama i kafićima, nastanku dnevnih novogodišnjih žurki u Novom Sadu, o tradiciji kafane i pijace.

Gosti su brižljivo birani: Aleksandar Djurković Drakac, legendarni novosadski konobar i Dragan Popov Bibinjo, vlasnik bifea Bibinjo na Ribljoj pijaci.

Moderator razgovora bio je Zoran Knežev, pisac, hroničar Novog Sada i predsednik Novosadskog kluba.

Tokom razgovora, u sjajnoj atmosferi, pomenute su i veoma bitne teme o bezbednosti u Novom Sadu, kao i o važnosti da se deci i mladima obezbedi kvalitetan obrazovni i muzički sadržaj.

Zamisao dogadjaja „Subotnji razgovori“ je da sugradjani, nakon jutarnje nabavke na Ribljoj pijaci, svrate u komšijsko dvorište Arhiva Vojvodine i opuste se, uz kafu i posluženje, i razmenjuju životne priče, poručio je organizator dogadjaja.

Pokrovitelj je Uprava za kulturu grada Novog Sada a prijatelji su Don Cafe, Minaqua, Beli čin, Woman Hairstyle, Brico’S, Finger food.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.