U trendu

Novi slučaj vršnjačkog nasilja: Grupa maltretira i udara mladića, ostali snimaju (video)

Novi snimak vršnjačkog nasilja osvanuo je na društvenim mrežama i još jednom pokazao brutalnost koja je sve prisutnija među mladima.

https://www.youtube.com/watch?v=JRn32-zkn6w

Snimak je nastao, kako prenose mediji, u parku u centru Subotice kod Katedrale Svete Terezije Avilske.

Na snimku se vidi tinejdžer koji sedi na klupi, dok ga je okružila grupa vršnjaka. Jedan od njih nogom ga je udario u lice. Niko od prisutnih nije zaštitio mladića, a jedan od njih nasilje je snimio mobilnim telefonom.

Mladić koji je udario vršnjaka priča na mađarskom:“ Ajde, pričaj, šta se desilo, što ne govoriš! Poslaću te u bolnicu iz koje nećeš izaći! Ajde, otvori se sada, reci šta je bilo“.

Policija je pokrenula istragu i u toku je identifikacija svih učesnika incidenta.

Psihoterapeut Zoran Milivojević kaže da danas ako se nešto nije objavilo u medijima, onda kao da se nije desilo, te otuda potreba da se vršnjačko nasilje snima.

Ponašanje ostalih mladića koji ne prilaze da pomognu žrtvi Milivojević tumači kao odobravanje i da je u očima vršnjaka žrtva zaslužila takav tretman nekim svojim postupkom.

„Mladi ljudi razmišljaju crno- belo. Za njih je neko dobar ili je loš, ne vide nijanse. Oni kada osude nekoga ne vide da je on čovek. Nema empatije, saosećanja“, rekao je Milivojević za Tanjug.

Dodaje da je udarac nogom u lice znak mržnje, a širenje snimka je potreba da se žrtva dodatno osramoti.

„Škola bi trebalo više da radi, da se razvijaju prijateljski odnosi. Kada imate prijateljski odnos možete biti ljuti na nekoga, iz ljutnje da mu lupite čvrgu, počupate, ali nikako da ga ozbiljno povredite“, zaključio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.